Вече 9 години рехабилитаторът Тодор е част от семейството на

...
Вече 9 години рехабилитаторът Тодор е част от семейството на
Коментари Харесай

Всяка крачка на Дейвид е една голяма победа

Вече 9 години рехабилитаторът Тодор е част от фамилията на Дейвид. Виждат се за занимания дружно два пъти седмично.

19-годишният през днешния ден Дейвид е роден прибързано. Заради първия месец от живота си, прекарал в кувьоз, получава ретинопатия на недоносеното. Впоследствие му е сложена и диагноза „ Детска церебрална парализа”.

Преживял е 5 интервенции на краката. „ Успяхме да реализираме в действителност доста. За децата с ДЦП е доста значима всекидневната рехабилитация, за жалост, това е обвързвано с много средства”, споделя майката на момчето Галатея Попова.
Как „ Българската Коледа ” оказа помощ на 9-годишната Петя Момиченцето не върви добре и няма съвсем никакъв диалект, само че към този момент се усъвършенства
От 5 години " Българската Коледа " подкрепя финансово рехабилитацията на Дейвид. Тодор вижда резултатите: „ Всяка минала година е все по-добро положението, много е твърдоглав, не се оплаква, което ми харесва”.

Изследванията демонстрират, че благодарение на рехабилитация, децата съумяват да доближат развиването на връстниците си и да разпрострат своя капацитет. Доказва го и Дейвид, който с доста непримиримост, към този момент се държи самичък на крайници и може да върви.
Как оказва помощ „ Българската Коледа ”? Певицата Михаела Филева и с доктор Румяна Андонова гостуваха в предаването „ Тази събота “ по bTV
Единадесетокласникът даже взе участие в параолимпийски надпревари у нас. Без помощта на благодетелите този триумф би бил невъобразим, твърди фамилията. „ На хората, които вземат участие в Българската Коледа, на всички тези хора с положителни сърца, които подаряват и които мислят за хората с проблеми, желая да изкажа една огромна благодарност”, откровена е майката.

Според нея децата с увреждания не би трябвало да си стоят у дома, а да бъдат потребни за обществото.

Дейвид е безапелационен – желае да бъде независим, да следва спортна публицистика и да проучва футболни мачове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР