Вече 12-ти ден сагата „Гинка-ЧЕЗ-държавата” тресе политическата пирамида на България,

...
Вече 12-ти ден сагата „Гинка-ЧЕЗ-държавата” тресе политическата пирамида на България,
Коментари Харесай

Сагата Гинка-ЧЕЗ тресе политическата пирамида! Борисов му трябва развръзка! Иначе лавината го помита!

Вече 12-ти ден сагата „ Гинка-ЧЕЗ-държавата” тресе политическата пирамида на България, увличайки в тайфуна си власт и съпротива, стопански и банкови субекти.

Към днешна дата ретроспекцията е следната: България затъва в тресавището на една договорка, от която зависи енергийното бъдеще на близо 3 милиона жители, националната сигурност и политическата непоклатимост. Така стартира коментара си Валерия Велева от Епицентър.бг.

Сделка изникнала от Нищото, с цел да вкара в капан министър председател и държавно управление, без изгледи за скорошно изплъзване.

Сделка, която влетя и на интернационалната сцена, накърнявайки имижда на страната ни, тъкмо когато тя прави неимоверни старания да се показа като заслужен ръководител на Съвета на Европа.

От началото на прехода България в никакъв случай не е изпадала в такава унизителна невъзможност. Обществото е настръхнало, гневът е на ръба да се излее по улиците, а властта се оказа безсилна да даде както смислени отговори, по този начин и резултатни решения.

Борисов е като мрачен облак (с основание), мята се от едната прекаленост до другата, воден от другите настроения в обществото и в кабинета, лицето му е изпито от напрежение, а към него няма екип, който да осмисли експертно обстановката, да проучва независимо и да му даде верните препоръки.

Всяка изява на дежурните представители по медиите вместо да успокояват популацията, внасят още повече ужас, съмнение и омерзение. Социалните мрежи са взривени от отрицателни мнения.

Срещу ГЕРБ се изправя лавина, която стратезите на партията или не виждат или нямат механизмите да я овладеят. Досегашната тактичност на партията не сработва. Освиркването на Цвета Караянчева на връх Шипка е сигнал за разтварянето на бездна сред ръководещата партия и народа.

ГЕРБ не си взеха поука от Истанбулската спогодба и повториха същите неточности при абсурда „ Гинка-ЧЕЗ”.

Само че тук негативите за тях ще бъдат още по-големи.

ГЕРБ не трябва да сърдят другиму - те сътвориха хаоса по тематиката, като първо сътвориха абсурда, след това го разгоряха с некординирани изявления и дейности, не съумяха да овладеят разрастването му в публичното мнение и в този момент са в шок от размерите му.

Грешките, които направиха в тези 10 дни, можем да формулираме по този начин:

Първо - подценяване на обстановката, както при Истанбулската спогодба

Второ - неглижиране на публичните настройки, както при Истанбулската спогодба. ГЕРБ сякаш към момента не са разбрали, че към този момент имат сериозен имиджов проблем в обществото.

Трето – разнобой в ръководството и променчивост в общественото говорене, липса на екипност, липса на експертност. Непрекъсната промяна на позициите. За следващ път министри се опълчват на решение на премиера. В държавното управление няма единно мнение по основополагащи въпроси на пазарната стопанска система и функциниране на демокрацията.

Четвърто - проява на беззащитност и безпорядък, прояви на раздразнителност, бягане след абсурда, липса на генерална тактика и тактичност за преодоляване на обстановката. Липса на представители с социална тежест.

Пето - непознаване на лостовете на властта, безучастие във връзка с тяхното потребление. Обвиненията, че на всички места ги дебнат пъклени сюжети издават боязън. Търсене на виновници в лицето на президента и опозицията е симптом на безволие.

Шесто - демонстрираха, че в техните ръце страната е слаба. Това е най-големият негатив, който ГЕРБ употребяват от този скандал.

Седмо - сътвориха дипломатически проблем с Чехия, набъркаха имената на двама президенти и двама министър председатели и хвърлиха сянка върху триумфа на българското европредседателство

Сагата „ Гинка-ЧЕЗ-държавата” е информативен неуспех на ГЕРБ, един от най-големите в последните години в България.

И ще се опитам да поясня за какво, проследявайки държанието на ГЕРБ в тази стоварила им се като гръм от ясно небе обстановка, която те още дълго време няма да съумеят да овладеят.

Сагата е толкоз трагична, наситена с изненади, непредвидени обрати, спорове и противоборства, че умерено може да се трансформира в кинохит.

Защо се стигна дотук и кой носи отговорност?

22 февруари – четвъртък

В късните следобедни часове „ ЧЕЗ груп “ оповестява, че продава бизнеса си у нас на българската компания "Инерком България ". Енергодружеството е най-голямото у нас и облужва над 2 милиона клиенти в Западна България. Финално определеният покупател "Инерком " е компания с няколко слънчеви парка. Сделката е направена по чешките закони”.

Кой можеше да чака, че това безлично известие, което би трябвало да мине в потока от бизнес новините, ще взриви на идващия ден държавното управление и цялата страна?

23 февруари петък

Сутринта, 8 часа. Председателят на енергийната комисия Делян Добрев декларира в „ Здравей България”: „ Това ми прозвуча като подправена вест. Не мога да си показва по какъв начин една компания от Пазарджик с 90 000 лв. активи и 11 000 лв. загуби, ще купи най-големия частен енергиен бизнес в България”.

Бомбата е хвърлена. В Народното събрание депутатите на ГЕРБ са в потрес, вървят по коридорите и се питат какво става, никой от тях не знае коя е тази Гинка и споделят, че единствено Борисов може да знае за договорката, защото няма по какъв начин в бранш от националната сигурност да бъде осъществена такава продажба без негово познание.

В медиите потегля мълвата, че министър Петкова е кума на Гинка и че двете се познават от дълго време. Опозицията скача, Нинова прави гневна декларация от трибуната, поставяйки клеймото "Борисов стои зад договорката, не си даваме страната на Гинка ".

По това време Борисов е в Брюксел, където за първи път ръководи неофициалното съвещание на Европейския Съвет.

От София му сюрпризират новината със абсурда, в който е намесено неговото име и той организира незабавен телефонен диалог с енергийния министър Теменужка Петкова.

По обяд, към 12.05 министър Петкова афишира в коридорите на Народното събрание, че подава оставка, с цел да не се накърни репутацията на държавното управление, на премиера и да почисти името си.

Това налива още масло в огъня – щом енергийният министър подава оставка, значи Делян Добрев е прав - енергийната система е в заплаха!

След обяд, в 16 часа от Брюксел министър председателят Борисов подпечатва в ефир оставката на Теменужка Петкова. "Това е частна договорка и държавното управление не седи зад нея ", твърди той.

Час по-късно, в 17.30, някогашният енергиен министър Трайчо Трайков заява в „ Лице в лице”, че за първи път е чул за компанията „ Инерком” на Гинка Върбакова преди седмица, когато тя изненадващо се появила в късия лист на купувачите на активите на ЧЕЗ в България. „ Изборът на тази компания е колкото непонятен, толкоз и абсурден. Твърденията, че това е просто договорка сред два частни субекта са неискрени и късогледи”, поставя Трайчо още една главня в разгарящия се огън.

Така България заспива с най-големия скандал на прехода, с мисъълта за най-голямата спекулация, „ зад която стои Борисов”, а виновните фактори в ГЕРб нищо не знаят. И се спотайват.

Медиите потеглят със своите интепретации, слагат на ренген всички обстоятелства от биографията на „ Гинка от Пазарджик”, които карат българите да настръхнат. До този миг никой не е видял лицето на дамата. Естествено плъзват и спекулации. ГЕРБ са в тотална несвяст.

Този ден е изтърван от тях като реакция. А се оказва един от най-важните в абсурда.

Първа неточност - дейностите са на пожар, вярата е с една оставка да се успокои обстановката. Думите на Добрев са поникнали в съзнанието на българите пред тв приемника и в идващите дни ще се разбере какво голямо съмнение към страната и ГЕРБ е поникнало от тях.

24 февруари събота

Изведнъж се появява изявление на Гинка пред държавната Българска телеграфна агенция, без нейна фотография и без създател на изявлението. Отговорите са клиширани: "Инерком " взе участие независимо в процедурата. Ще бъдем подкрепени само от уважавана банкова институция, която ще ни даде заем.”

Втора неточност. Ясно, че изявлението е квалифицирано от ръководещите. То обаче провокира още повече въпроси и още повече нагнетява обстановката. В ГЕРБ евентуално се чудят по какъв начин да отбият офанзивите, само че ясна тактика нямат.

Българска социалистическа партия организира пленум, който удостоверява казаното от Нинова в Народното събрание: „ Борисов стои зад сделката”. Левицата желае страната да си върне сдружението. Това пада като камък в съзнанието на хората.

25 февруари – неделя

Сутринта министър председателят участва на семинар на младежкия ГЕРБ в Сандански, където декларира: „ Сделката за ЧЕЗ е направена в Чехия сред частни субекти. Държавата е неприятен собственик, не е добра концепция да одържавяваме фирмите”. Сравнява договорката с ЧЕЗ с покупката на Нова телевизия. Отново неточност – в случай че не ти харесва Нова телевизия, врътваш копчето на различен канал, до момента в който 3 милиона консуматори на ЧЕЗ, в случай че Гинка ги остави без ток, протягат ръка към свещите. И плюят страната.

В медиите Гинка и нейния бизнес са първа вест. Все в отрицателен проект: неплатени налози, запорирани сметки, подправени ЕГН-та, кухи компании, митинги на хора против фотофолтаични паркове. Гинка отсякла 1800 декара вековна гора, Гинка излъгала хора.

Гинка се трансформира в знак на Злото в България.

ГЕРБ не демонстрират никаква мисъл за отпор на канонадата против дамата на енергетиката и договорката ѝ. Трета неточност.

След обяд министър председателят отпътува за Лондон за среща на Европейска банка за възстановяване и развитие и водачите на шестте страни от Западните Балкани.

И оставя в България лавината „ Гинка” да се търкаля, увличайки със себе си и държавното управление. В партийните офиси към този момент се описват схемите за финансиране на договорката през офшорни компании и потреблението на български банки за заслон. Титаникът "Гинка " лети стремително към своя айсберг.

26 февуари – понеделник

Борисов държи тирада пред Европейска банка за възстановяване и развитие. Представя се ослепително. Чертае коридори, автомагистрали, цифрови връзки, които да свържат балканските столици. Всички го хвалят, Еди Рама афишира: „ Борисов е Меркел на Балканите”.

А Борисов живее в паралелни действителности. В Лондон му ръкопляскат, в София една Гинка му клати властта.

Сутринта Гинка дава изявление първо за Нова тв, след това и за БиТиВи. Ясно е, че са взети под надзор.

И все пак дамата още повече се оплита. Запитана по какъв начин банката си подсигурява, че обезпечава парите, Гинка дава отговор: „ Практиката е при подобен тип финансиране, да бъдат залагани акциите на сдружението. Пред БиТиВи декларира: Продажбата на ЧЕЗ не изисква утвърждението на комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

От КЕВР удостоверяват, че в случай че става въпрос за прекачване на акции сред ЧЕЗ и „ Инерком”, няма учредения за доказване на опита на компанията и смяна на лиценза.

Хората са скандализирани. Виждат по какъв начин страната не може да се оправи с една Гинка. Почват мнения до каква степен стигат пълномощията на КЕВР. Експерти настояват, че КЕВР има пълномощия да откаже прехвърлянето на активи и акции в случай, че е застрашена енергийната сигурност на страната и района. Председателят на българския енергиен конгрес Иван Хиновски цитира член 21 от Закона за енергетиката, съгласно който КЕВР може да откаже придобиване на активи, в случай че сдружението не покаже потенциал да ръководи сигурността на доставките, което би заплашило националната сигурност.

КЕВР обаче стои встрани от договорката и като ощипана мома не смее да припари до „ Инерком”.

Идва и първа реакция на президента. Радев показва загрижеността си от неналичието на задоволително информация, както и на бистрота в процеса на придобиване на активите на една от най-големите компании в стратегически бранш като енергетиката.

Казва това, което приказват хората по улиците.

ГЕРБ влизат в пояснителен режим, без резултат.

В 21.30 Борисов се връща в България. Изявата му в Лондон е захлупена от изявите на Гинка в София, където фрагменти от нейните изявленията се въртят през час по малките екрани.

Кацайки в София Борисов потъва в същинската действителност.

Тук обаче никой не е защитил гърба му, никой с нищо не му подсказва по какъв начин да реагира. Няма екип от специалисти, енергийни, юридически, стопански, които да го вкарат в детайлите и да му подскажат правилен излаз. Четвърта неточност.

И в този случай Борисов е самичък и работи, както му диктува интуицията и опита.

27 февруари – вторник

Опозицията към този момент е яхнала абсурда. В България не се приказва за нищо друго, с изключение на за "Гинка от Пазарджик ", която може да спре тока на една трета от страната.

Ужасен от това което чете по форумите, в 16 часа министър председателят дава ексклузивен брифинг. Толкова е ядосан, че речта му е накъсана. Обявява, че абсурдът с ЧЕЗ е акция да бъде свален от власт, сходно на февруарските събития от 2013 година, само че "по различен сюжет, със същите реализатори - отново ЧЕЗ, ток и популистки изявления. Не си сдържа нервите. И се зарича с цялата тежест на поста, който заема:„ Но този път оставки няма да има. Тези хора са ме сваляли един път от власт и в този момент желаят същото да създадат. Е няма да стане! Това е сюжетът на тези гадове. И по тази причина този път ще ги пъдя поред до дъно ".

От този миг тематиката за „ гадовете” става водеща в медиите. Въпросите валят: кои са гадовете тогава, кои в този момент. Емват го отвред. Така един нервозен изблик отваря нов фронт. Пета неточност.

Но нещата не стопират дотук.

Борисов споделя, че е провел телефонен диалог с премиера на Чехия Андрей Бабиш и му е изискал информация за продажбата на ЧЕЗ. И оповестява полученото от Прага: "Като разгледах изпратеното от премиера на Чехия, виждам руско-грузински офшорки, съветски банки, български, и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми. Това, което ми праща през днешния ден министър председателят на Чехия посредством неговия зам. финансов министър, излиза, че в действителност тези банки са изпратили писмо за комфорт, писма за планове, хвърчащи листи, които във финансово-правния мир не значат безусловно нищо”.

И демонстративно внася в секретното деловодство на Народно събрание „ изпратеното от премиера на Чехия”. Шеста неточност. Насочва вниманието на всички към „ тайната”, която е подал в Народно събрание.

Изявлението му провокира трус и в София, и в Прага.

28 февруари – сряда

Усилията на Борисов да потуши абсурда – къде с диалози с Бабиш, къде със закани към „ гадовете”, къде с назначени постфактум инспекции на ДАНС, Национална агенция за приходите, финансово разузнаване, не дават триумф.

Скандалът„ Гинка-ЧЕЗ” излиза отвън България и се разгаря на дипломатическия фронт. Бабиш афишира, че единствено е разказал на Борисов за договорката, само че не му е изпращал документи.

Опозицията единствено това чака. Обвинява Борисов в неистина и в уронване престижа на България тъкмо по време на европредсседателството. Депутатите тичат в секретната секция на Народното събрание и виждат, че заведените от премиера „ секрети документи” съставляват отрязъци от чешките вестници, в които са посочени банките, изявили предпочитание да финансират договорката. Между тях изскача името на държавната ББР, която е под персоналното наблюдаване на премиера.

И се нанизва пъзела за присъединяване на страната в договорката.

В съзнанието на обществото ляга подозрението „ Щом Борисов излъга за Бабиш, значи има нещо нередно”.

Чешкият министър председател не скрива раздразнението си от основаната обстановка и единствено след няколко дни ще го покаже на Борисов.

Идва и второ изказване на президента Радев – този път упорства „ да се даде явен отговор и кои банки са изразили подготвеност да финансират тази договорка, при какви механизми и дали въпросната компания е получила политическа поддръжка, с цел да бъдат банките толкоз щедри”.

Вицеремиерът Каракачанов афишира, че „ договорката не е финализирана, до момента в който не бъдат преведени парите”. И упорства за незабавни законодателните промени, за да има време КЕВР да се произнесе дали да се завърши договорката “.

ГЕРБ не подемат самодейността. В Народното събрание не се внасят такива промени. Създава се чувството, че на думи ГЕРБ са срещу договорката, само че не вършат нищо, с цел да я стопират. Единствената им реакция е да атакуват опозицията. И президента. От което още повече губят.

„ Най-простият метод да се спре тази договорка е една от банките да се откаже от гаранциите или положителните си планове, които е изразила с писмо”, споделя специалистът Еленко Божков.

ГЕРБ не реагират на нито едно от тези оферти.

1 март – четвъртък

Държавата се разсънва с новината, че в 8.30 министър председателят Борисов приема госпожа Гинка Върбакова в Министреския съвет. Нацията тръпне пред развръзката. След едночасов диалог станалата най-известна дама в България излиза, съпроводена от вицепремиера Дончев и финансовия министър Горанов и дава първия си формален брифинг. От думите ѝ излиза наяве, че е благоволила да трансферира част от акциите си на страната и че министър председателят Борисов е поисккал цялостен надзор над договорката.

Нов поврат! Шок за пазарната стопанска система!

Гинка обаче не споделя, че е подписала уговорка в контракта, която не разрешава в първите пет години да се вкарват нови акционери. Тогава по какъв начин е дала обещание на Борисов да даде дял на страната и на какво съображение пък той ще придобие надзор върху продажбата?

„ Aĸo чeшĸaтa cтpaнa ce cъглacи, дъpжaвaтa имa възмoжнocттa пpeз eднa или дpyгa фopмa дa влeзe в пoдoбнa cдeлĸa “, афишира отдолу под вежди финансовият министър Горанов, който стои до Гинка и гледа тя да не изпусне някоя неправилна фраза.

Върбакова афишира, че отпътува за Чехия, с цел да договаря с ЧЕЗ за опциите българската страна да влезе в договорката.

Така държавното управление на Борисов пада непринудено в краката на госпожа Гинка от Пазарджик. Седма неточност.

Всички са ошашавени, тъй като единствено преди дни Борисов е декларирал: "Това е договорка сред частни компании в Чехия няма метод по какъв начин да направляваме или попречим... Нито енергийният министър, нито аз, нито който и да било, може да повлияе на сходна договорка... "

Същия ден излиза експресно проучване на на „ Галъп интернешънъл “, което демонстрира, че голямата част от българите са срещу протичащото се с ЧЕЗ, че не възприемат добре дейностите на властта до този миг и желаят по-ефективна интервенция на страната.

93% от запитаните настояват, че са чули за абсурда, а 72% от тях намират концепцията за тази договорка за ненормална и неприемлива.

Това е следващият леден душ за ръководещите.

Анализатори предизвестяват, че абсурдът „ Гинка” може да смъкна държавното управление, в случай че властта не предприеме бързи и съответни дейности.

Всеобщото мнение, което звучи от тв екрана и радиоефира е, че е невероятно страната да не е била осведомена със договорката. Хората разясняват, че „ непринудената “ режисура на огромна изненада от страна на властта не е била добре отиграна.

Въпросът кой стои зад Гинка остава провесен и това още повече подхранва подозренията към ръководещите. Обясненията на Борисов, че не познава Гинка, че няма нищо общо със договорката, не хващат декиш.

След обяд, в 14.25 стартира чуването на Гинка Върбакова в Народното събрание. Историческа панорама. Върховно преживяване. Бал с маски, по думите на Георги Марков.

Пред депутатите облечената като за опера госпожа Гинка прави няколко неточности и дава опция те да се припишат на ГЕРБ.

В началото15 минути чете написан тект - първата му част съставлява остра политическа тирада, в която атакува президента и водача на опозицията, употребявайки с известните опорни точки на ГЕРБ.

Обясненията ѝ не хвърлят светлина върху неяснотите по договорката. Новината идва от чуването на шефа на ДАНС, който изяснява, че изначало договорката е била за 200 милиона евро, а след това цената се е качила на 320 милиона евро. За кого е била предопределена разликата, бе въпросът, който плъзна незабавно. На идващия ден Томислав Дончев смъмря шефа на ДАНС – това не е трябвало да го споделя.

Изслушването удостоверява подозренията за източниците на финансиране, а държанието на Гинка Върбакова скандализира депутатите.

Докато върви представлението „ Гинка пред българския парламент” Борисов отлетя за Делфи за откриването на Делфийския стопански конгрес. Отново положително показване, още веднъж планове за Балканите, още веднъж потупвания по рамото. Усмивки и обятия.

В София обаче ври и кипи. Гинка я разясняват и кучетата по улиците.

Никой не се сеща, че в София е бил Жан-Клод Юнкер дружно с трима президенти и трима министър председатели на страните от Западните Балкани.

2 март – петък

На сутринта, излитайки от Атина за София, настава отрезвяването. След следващ диалог с Борисов предната вечер Бабиш афишира: „ Сделката е завършена. Всички закони са спазени”. И с цел да унижи българския министър председател акцентира, че го препраща към ЧЕЗ, в случай че желае с тях да се изяснява, тъй като „ договорите с „ Инерком” към този момент са приключени”.

Край, мандалото е паднало!

Докато ние тук се чудим коя е Гинка и по какъв начин може да купи тока на 3 милиона българи, до момента в който търсим кои са банките и кой дава гаранциите, до момента в който се маем по какъв начин и дали може страната да влезе в схемата, Бабиш ни посече. С което унижи българската страна. За повторно след разправите с „ тайните листчета”.

"Това е ужасяващ маскарад ", афишират български публицисти, които наблюдават по какъв начин последователно чешката енергийна компания превзема политическата сцена в България”, написа в своя обява от България пражкият ежедневник "Лидове вести ".

Остава главният въпрос за какво обстановката доближи такава сериозна фаза, пита пражкият вестник. Чешката и българската страна са имали още преди няколко седмици информация за притежателите на "Инерком " и за методите за финансиране на значимата договорка, само че не са се намесили преди подписването на контракта за продажба”.

Да, за какво? Основателен въпрос

Защо българската страна позволи всичко това?

Защо не можа да реагира съответно?

Защо Борисов не откри механизмите да излезе от този безизходен проблем, както го е правил десетки пъти до момента?

Защо му изневериха интуицията и политическия усет?

Защо повтори грешките с Истанбулската спогодба?

Защо се е обкръжил с хора, от които няма изгода?

Защо ги води със себе си, откакто те са посочили неуважението си към него?

Вицепремиерът Томислав Дончев, който асистираше на Гинка, до момента в който тя говореше, че е подготвена да даде дял на страната, се отмята: „ В момента страната няма механизъм, съгласно който да спре сделката”.

Е, по кое време споделя истината господин Дончев?

Другият вицепремиер Валери Симеонов пък е уверен, че електроразпределителното сдружение не би трябвало да отива при хора, които "нямат хабер от вложения и ръководство "

Къде е единството в кабинета?

И по какъв начин могат да се взимат съответни решения при тези полярни отзиви?

Как се ръководи страна при тази разрушена от вътрешната страна команда?

3 март - събота

Гинка ни поздрави за националния празник и ни осветли, че отпътува за Прага в средата на новата седмица, с цел да сложи въпроса за влизането на страната в договорката.

4 март – неделя

Нов разнобой в държавното управление.

Финансовият министър Владислав Горанов заема радикално друга позиция от тази премиера Борисов и се афишира изрично срещу влизането на страната в договорката с ЧЕЗ.

На същото мнение е и икономическият министър Емил Караниколов.

"Правителството няма пълномощия да управлява договорка сред компании. Нито страната, нито КЕВР за жалост могат да се месят ", заключи и вицепремиерът Красимир Каракачанов. И разкри: „ Теменужка Петкова направи неточност с подаването на оставката си, тя няма никаква вина”. Тогава за какво я изгориха? Защо не обясниха вярно обстановката, тъй че Борисов да взема вярното решение, а не да работи на пожар?

И за похлупак на целия "маскарад " Делян Добрев призна, че не е имал достоверна информация, когато разгласи договорката на „ подправена новина”, с което възпламени преди 10 дни пожара в страната. Вече не виждал нищо съмнително в нея и бил удовлетворен от чуването на Гинка Върбакова в Народното събрание?

Що за държание е това? Що за отговорност от човек, който, като началник на комисия, би трябвало да има всичката информация и да приказва умело. Как ще понесе Делян Добрев виновността за това, което сътвори? И въобще осъзнава ли какво направи той за разгарянето на абсурда?

След всичко това, какво да си мисли елементарният българин?

В кого да има вяра и по какъв начин да е сигурен, че страната ще отбрани правата и ползите му?

И по какъв начин може да действа обикновено държавното управление при този властови и информативен безпорядък?

Какви са разновидностите пред Борисов?

Да се моли на ЧЕЗ и на Гинка да го позволен до договорката.

Унизително!

Да се пробва да я спре институционално.

Съмнително!

Да стои и да чака.

Убийствено!

На Борисов му би трябвало развръзка. Спешно. Иначе лавината го опустошава.

Развръзка позитивна за него, за кабинета, за страната.

А такава към този момент не се задава.

Но, все някой би трябвало и ще удари финалния звънец на тази ужасна пиеса.

И това ще е най-голямото тестване за Борисов, откогато се е докоснал до властта.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР