Вдовците и вдовиците се справят по-добре с болката от всички

...
Вдовците и вдовиците се справят по-добре с болката от всички
Коментари Харесай

Защо вдовиците изпитват по-малко болка?

Вдовците и вдовиците се оправят по-добре с болката от всички останали хора, сочи изследване.

Изследването, оповестено в сп. Pain Research and Treatment  и озаглавено „ Връзката сред фамилното състояние и хроничната болежка ”, изненадало даже своите създатели. След като прегледали над 2000 пациента на Медицинския лицей във Вирджиния, Съединени американски щати, учените очаквали да открият, че поддръжката, оказвана от брачните сътрудници на техните съпрузи, ще им помогне да се оправят по-добре психически с хроничната болежка. Нищо сходно.

Оказало се, че овдовелите страдат по-рядко от меланхолия, стрес, тревога, нервност, боязън и яд, породени от заболяванията им. Никой различен фактор като силата на болката или възрастта не играел роля в тази странна взаимозависимост.

Според ръководителя на изследването – психолога Джеймс Уейд от Вирджинската здравна школа, повода за това е, че огромната житейска загуба ни научава да се оправяме с нещастията доста по-успешно от хората, които не са претърпели подобен потрес.

Друго изобретение посочило, че отрицателният метод на мислене – тогава, когато одобряваме всеки проблем като злополука, ни прави по-безпомощни пред заболяванията и болката.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР