Вдовица на убит от т. нар. Народен съд заведе дело

...
Вдовица на убит от т. нар. Народен съд заведе дело
Коментари Харесай

102-годишна вдовица на убит от Народния съд заведе дело срещу Волгин, готви се и колективен иск

Вдовица на погубен от така наречен Народен съд заведе дело против служителя на БНР Петър Волгин поради негов коментар, цинично извиняващ този злокобен инструмент на комунистическия режим. Депутатът Манол Пейков заяви, че се приготвя и групов иск серщу Волгин – към него може да се причисли всеки, който персонално е потърпевш от Народния съд или са били репресирани негови близки.

102-годишната вдовица от град Лом е била възмутена от обява във Facebook профила на журналиста, от 1 февруари, в която се споделя: " Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд. "

В исковата си молба дамата споделя, че мъжът ѝ таман се е бил завърнал от фронта в Македония, когато е бил привикан в кметството – по-късно никой не го е виждал. Тя е останала сама с дребния им наследник. По време на комунистическия режим двамата живеят тежко, на сина й не е разрешено да учи висше обучение. Семейството е третирано като " зложелател на народа ", спряна е пенсията на тъста на изчезналия, брачната половинка и останалите близки са следени от Държавна сигурност.

Жената е поискала 1000 лева обезщетение от Волгин за непозволено увреждане. Искът ѝ е за 5001 лева, само че е предявен отчасти, тъй като тя споделя, че не може да си разреши държавната такса от 4% върху цялата сума.

Делото ще се гледа в Софийския областен съд.

„ Обявявам акция за покриване на разноските по делото – плюс (евентуално, по преценка на ищцата) предявяване на иск в по-сериозен размер, подобаващ на моралната вреда. “ – във Facebook.

В друга своя обява той показва, че юристът на дамата е подготвен да заведе групов иск против Петър Волгин - в него може да се включи всеки, който директно или индиректно е потърпевш от дейностите на Народния съд. Адвокатът се отхвърля от хонорар и ще води делото напълно про боно.

Припомняме, журналистътЦветан Томчев към този момент пети месец стачкува пред БНР поради същото изявление на Волгин, само че вместо БНР да вземе ограничения, в ефира му продължава да звучи съветска агитация.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР