Вднешно време много хора прекарват по-голямата част от времето си

...
Вднешно време много хора прекарват по-голямата част от времето си
Коментари Харесай

Здравословно хранене в офиса: Възможно ли е?

Вднешно време доста хора прекарват по-голямата част от времето си на работното място и постоянно се оказва мъчно да се поддържа здравословен метод на хранене заради рестриктивните мерки на работната среда. Въпреки това, има способи да се вземат верни решения и да се употребяват здравословни храни, даже когато околната среда не е подобаваща. В тази публикация ще ви предложим няколко практични съвета, които да ви оказват помощ да ядете здравословно даже средата да не го разрешава.
 Подгответе си храната вкъщи
Най-лесният метод да контролирате хранителния си банкет е да си подготвите храната вкъщи. Опитайте се да планирате авансово и да си приготвите храна за работния ден в домашни условия. Избягвайте да разчитате на закуски и обеди от заведения за бързо хранене, където оферират богати на калории и ниски на хранителна стойност ястия. Избирайте храни, богати на протеини, плодове, зеленчуци и фибри, които ще ви обезпечат сила и пълноценно хранене.
 Имайте здравословни хапвания разполагаем
В работната среда е допустимо да имате елементарен достъп до нездравословни закуски и прекомерно сладки или мазни храни. Затова е значимо да имате здравословни хапвания разполагаем, които да можете да консумирате денем. Пригответе си здравословни снаксове като ядки, сушени плодове, хрупкави зеленчуци с домашно приготвени сосчета или ядки и семена. Имайте тези дребни, само че качествени снаксчета при себе си в офиса, с цел да се справите със силата на изкушението и да избягвате нездравословни храни.
Пийте задоволително вода
Често в работна среда забравяме да пием задоволително вода, което може да докара до дехидратация и неприятно храносмилане. За да се грижите за здравето си, осигурете си задоволително количество вода през целия работен ден. Дръжте си бутилка на работното място и се уверете, че я цялостните постоянно. Тя ще помогне за поддържането на хидратацията ви, ще управлява апетита и ще обезпечи вярното действие на организма.
Планирайте здравословни обеди с сътрудниците
Ако работите в екип, можете да организирате общи здравословни обеди с сътрудниците си. Договорете се да си носите храна от у дома или да избирате здравословни варианти от локалните заведения за хранене. Това освен ще ви помогне да се храните по-здравословно, само че и ще ви даде опция да се свържете с сътрудниците си отвън работния подтекст и да се насладите на приятна компания.
 Използвайте опциите за физическа интензивност
Ако работната среда не разрешава доста придвижване, е значимо да употребявате всяка опция за физическа интензивност. Направете паузи за разпъване и разходка през работния ден. Ако е допустимо, използвайте стълбите вместо асансьора или паркирайте по-далеч от входа, с цел да имате опция да се придвижвате повече.
Обърнете внимание на съответните политики и услуги
Някои работни места оферират политики и услуги, свързани със здравословното хранене. Например, може да имате достъп до фитнес център, кухни за здравословно хранене или да се оферират такива храни в офиса. Използвайте тези благоприятни условия и се информирайте за наличните запаси и политики във вашето работно място, които могат да ви поддържат в желанието ви да се храните здравословно.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР