Вдигнете ръка, ако се разпознавате в следните твърдения: Често влизате

...
Вдигнете ръка, ако се разпознавате в следните твърдения: Често влизате
Коментари Харесай

трика, които ще ви направят по-малко разсеяни

Вдигнете ръка, в случай че се разпознавате в следните изказвания: Често влизате в една стая и не се сещате за какво сте влезнали. Закъснявате. Никога не можете да си намерите ключовете. Отплесвате се по време на диалози. Мислите ви са разпилени и мъчно си вършиме проекти. Просто сте разсеяни. Постоянно.

Какво да извършите тогава? Да приемете това като един от минусите си и да продължите да си живеете както до момента? В никакъв случай. Перманентната заплеснатост може да навреди доста на кариерата, а и на персоналния ви живот. Според Lifehack обаче има няколко лесни трика, които ще ви оказват помощ да се справите с нея.

1. Слагайте постоянно нещата на едни и същи места. Звучи просто, само че работи. Така ще си изградите привички и рутина, които са потребни за разсеяните хора.
 Направете тези 9 неща преди 9 сутринта и ще имате прелестен ден Направете тези 9 неща преди 9 сутринта и ще имате прелестен ден
Някои хора ненавиждат сутрините, други ги обожават. Независимо от кой вид сте, можете да извършите утринните си часове...
Прочети повече
2. Правете си описи със задания за деня и си слагайте крайни периоди. Примерно: " Ще отговоря на всички имейли до 11:30 ч. ".

3. Ако ви е мъчно да спазвате периодите, нагласяйте си аларми на телефона, с цел да ви припомнят по какъв начин би трябвало да се движите във времето.
 4 елементарни навика, които ще ви създадат по-богати 4 елементарни навика, които ще ви създадат по-богати
Бюджeтиpaнeтo e ĸaтo диeтaтa - ĸoгaтo e твъpдe cтpoгo, бъpзo ce пpoвaля. Зa щacтиe имa пpocти нaчини зa пpeoдoлявaн...
Прочети повече
4. Делегирайте някои свои задължения и отговорности, в случай че е допустимо. Никой не може да прави всичко самичък, а и постоянно ставаме най-разсеяни, когато сме най-заети.

5. Не подценявайте магията на... лепящите се листчета. Сложете си такива с написани върху тях задания тук-там, върху които погледът ви попада постоянно.

6. Не правете по няколко неща едновременно. Вместо това се концентрирайте върху едно, само че пък го свършете до дъно.

7. Редовно почиствайте работното си място. Така ще подреждате и мислите си.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР