Вдигат детските добавки за едно дете с 3 лв. Това

...
Вдигат детските добавки за едно дете с 3 лв. Това
Коментари Харесай

Детските добавки за едно дете се увеличават с 3 лв., за две деца - с 5 лв.

Вдигат детските добавки за едно дете с 3 лева Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

„ Предвижда се нарастване на детските добавки следващата година за фамилиите, при които приходът на разположение от семейство е до 400 лева и разширение на обсега им за фамилии, в които приходът на разположение от семейство е от 400 до 500 лева “, уточни Бисер Петков, представен от БГНЕС.

Той акцентира, че задачата е да получават месечни помощи за деца фамилиите с приход, който е до междинния за страната.

За едно дете цялостният размер на помощта се планува да се усили от 37 на 40 лева



За семейство с две деца от 85 на 90 лева

За семейство с три деца - от 130 на 135 лева

" Моята оставка постоянно е разполагаем на премиера по този начин, че в случай че той реши, че това, което върша, не подхожда на политиката или е спънка за обществения разговор, постоянно съм подготвен да се отдръпва ", съобщи Петков във връзка желаната му оставка от страна на работодателските организации.

Относно концепцията за смяна в болничните, Петков разяснява, че това са оферти, които занапред ще се разискват в Надзорния съвет на Национален осигурителен институт и в НСТС. „ Това е една мярка, която е ориентирана към ограничение на непозволеното прилагане на болнични. Ако тя не срещне поддръжка от страна на обществените сътрудници, сме склони да я преосмислим “, изясни Петков.

„ По отношение на минималните осигурителни приходи това, което предложих в границите на проектозакона за бюджет 2018 година е нарастване приблизително с 3,9. Това е и прогнозният % за растеж на Брутният вътрешен продукт за следващата година. Голямата тематика, която се слага тук, е би трябвало ли да има минимални осигурителни приходи “, сподели още министърът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР