Вдъхновени истории От Пекин до София, историята на Любо Георгиев

...
Вдъхновени истории От Пекин до София, историята на Любо Георгиев
Коментари Харесай

От Пекин до София, историята на Любо Георгиев

Вдъхновени истории От Пекин до София, историята на Любо Георгиев Архитектът Любо Георгиев споделя за професионалното си развиване в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  Силвия Прибиловска 12 декември 2019, 07:22  От Пекин до София, историята на Любо Георгиев Източник: Личен архив/ Любо Георгиев
акво може да накара човек, който е прекарал половината си живот отвън България, да се завърне от Пекин, Китай?

Архитектът Любо Георгиев дава отговор в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и “Вдъхновените”
 Люби Гергиев
Младият българин има мощното предпочитание да помогне на хората да схванат, че са значими и мнението им е значимо за решаването на проблемите на градската среда и смята, че резултатът от работата му в България има по-голямо значение, в сравнение с друго място.

Любо Георгиев учи архитектура в IUAV (Венеция, Италия) и приключва магистратура по архитектура и урбанизъм в TU Delft (Делфт, Холандия). Има богат опит като архитект и началник на мулти-дисциплинарни екипи. До 2014 година работи като водещ архитект в Turenscape (Пекин, Китай 2012 – 2014), Амстердам, Ротердам, Венеция.



Историята на Любо Георгиев е част от документалната поредност за хора, които реализират фантазиите си - 02H (From Zero to Hero) на B2Y Productions

Арх. Георгиев се завръща в България, с цел да оглави One Architecture Week в Пловдив, чиято цел е да приказва на хората, които не са експерти, по тематиките за градската среда и архитектура и да въвлече жителите във вземането на решенията.

В "капана " на архитектурата

“От 2017 година съм шеф на общинското дружество “Софпроект - общ градоустройствен план” - София, а паралелно с това управлявам екипа на "Визия за София”, споделя Любо Георгиев.



Защо избрах да се върна в България?

Важна част от неговата активност включва планове с социална устременост като “Failed Architecture”, рубриката “Архитектурна критика”, филмите “Усещане за град” и “Познавате ли архитекта?”, групата “Лаборатория за градско развитие”.

Българи впечатляват милиони по целия свят с образни изкуства
 Люби Гергиев
“Дори минималният късмет, че план, върху който работя, може да повлияе позитивно на света, в който пребивавам, ме въодушевява. Напълно наясно съм и поемам риска, че когато променяш нещо, то неизбежно срещаш срещуположен вятър, отпор, скептицизъм”, споделя 38-годишният проектант.

Архитектурните достижения в България, които би трябвало да видите

Сред обичаните му планове са създаване на нов вид жилища, замислени за Пекин, Квартал в Москва, City Life покрай Амстердам, User Generated Content в Делфт и други.

Можете да се запознаете с плановете, върху които арх. Любо Георгиев е работил на уеб страницата му: http://www.ljubogeorgiev.eu/

Имигрант демонстрира България на света в 3 минути

“Смятам, че си заслужава човек да се потруди, с цел да живее по-добре. Единственото нещо, което сигурно става от единствено себе си е разпадът. За всичко друго би трябвало да положиш изпитание. Именно от нас зависи в какъв свят живеем. Никой не е толкоз дребен, че да не може да промени нещо, даже това да е личното ти поведение”, безапелационен е арх. Любо Георгиев.

Бизнес, спектакъл и пътешествия: историята на Велизар Величков

Младият българин е образец за това по какъв начин с готовност и неизменност може да се развиваш сполучливо, както в България, по този начин и в чужбина.

“Много е потребно човек да пътува и живее на разнообразни места, само че пътуването и трупането на опит не е еднакво на емиграция. Не живеем и не трябва да позволяваме да живеем в двуполюсен свят, предлагащ единствено един или два избора. В днешно време имаме толкоз доста благоприятни условия за избор и зависи от упоритостта, качествата и желанието на всеки един човек да поеме по един или различен път”, показва той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР