С пешни медици от Горна Оряховица върнаха към живот мъж

...
С пешни медици от Горна Оряховица върнаха към живот мъж
Коментари Харесай

Медицинско чудо: Върнаха към живот мъж в клинична смърт

С пешни медици от Горна Оряховица върнаха към живот мъж в клинична гибел, останал дълго време без пулс. Случаят е от 26 септември.

Неделният ден се оказва изключително сериозен ден за Спешната помощ в Горна Оряховица.

Сърдечната активност на 50-годишния мъж спряла на входа на болничното заведение в града, откакто се почувствал зле. За негов шанс лекари от Спешното го приели незабавно в реанимационния кабинет, където над 10 минути се борили за живота му.

"Това беше един вманиачен ден, какъвто не бяхме виждали скоро. 10 Коронавирус пациента. Превърнахме се в Коронавирус зона. Две произшествия, два пъти кома, един MAS синдром, съвсем инфаркт, мисля че видях един-два инсулта и останалото не го броим ", споделя началникът на Спешната помощ в Горна Оряховица доктор Деян Георгиев пред

Ръководителят на горнооряховската Спешна помощ също бил на промяна със своите сътрудници, когато чул, че в отделението има тежък случай – пациент без пулс в клинична гибел.

"Тежък инфаркт, евентуално с тромб. Беше цялостен човек. Вече в шокова зала, класическа реанимация, с дефибрилация, с лекарства. Трима лекари, двама фелдшери, сестра, парамедик, даже и санитарката помагаше. Слава Богу, на следващото дефибрилириране, не знам кое беше, възвърне дишане и периодичност, само че беше доста неустойчив. Честотата му беше сред 140 и 200 ", спомня си още доктор Георгиев.

Идвайки в схващане, 50-годишният мъж даже не е схванал какво му се е случило.

Той е откаран във Великотърновската кардиологична болница, където е бил настанен в интензивно поделение. За благополучие обаче към този момент е нормализиран.

Мъжът отхвърли да разяснява случилото му се. Близките му също. Но показаха благодарността си към лекарите.

"Страшно положително и мотивиращо работи, когато върнеш към живота човек, който няма сърдечна активност и няма дишане. Това стимулира тези хора и съм благополучен, че съм им началник ", добави доктор Георгиев.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара ВдъхновенитеОбратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПлатформата се причислява към най-големите обществени мрежи в светаЕкипи на полицията и пожарната изтеглят живущите в сградатаЦентърът работи от 8.00 ч. до 20.00 ч., всеки денСнощи кран стартира разтоварване на плавателния съдАвтомобилът е изгорен напълноИзменението в климата може да докара до изгубване на обичаните на доста хора храниАз обичам хората и постоянно съм била поредна, означи певицатаКакво би трябвало да знаем за политика, окрилил социалдемократитеВчера цената на тока у нас беше втората най-ниска в Европа след Полша, означи министърътСитуацията е извънредно напрегната, сподели полският вътрешен министър Мариуш КаминскиТемпературите ще се намаляват и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 17° и 22°Вижте къде можете да се насладите на няколко златни приключенияПреходът към електрически автомобили няма да стане за една нощ, по тази причина обичайните мотори с вътрешно горене ще се актуализират, с цел да отговорят на стандарта Евро 7.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР