З латният ни ансамбъл по художествена гимнастика се завърна на

...
З латният ни ансамбъл по художествена гимнастика се завърна на
Коментари Харесай

Златният ни ансамбъл по художествена гимнастика пристигна на родна земя

З латният ни отбор по художествена гимнастика се завърна на родна земя. Грациите ни кацнаха на летище София в сряда следобяд.

Aнсамбълът ни по художествена гимнастика се завърна в София след присъединяване си на Олимпийските игри в Токио, Япония, където грациите завоюваха исторически златен орден. Десетки почитатели приветстваха гимнастичките ни в столицата на Летище София.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 47.550 точки за съчетанието с пет топки и 44.550 за това с три обръча и два чифта бухалки. Така се окичиха със златните медали и разрушиха хегемонията на Русия в този спорт.



"Няма по-голямо благополучие от това да сме в България, на родна земя. Няма по-голямо благополучие от посрещането, което получихме. Знаехме, че ужасно доста сме зарадвали хората. Мисля, си че девойките към момента не осъзнават каква история написаха. С годините ще го схванат. Успяхме! Победихме! Най-силни сме в света. Най-важното е, че спечелихме в една доста мощна конкуренция. Всичките ни противници бяха добре готови. Въпреки това имаше тимове, които позволиха извънредно доста неточности. Нашите девойки бяха стимулирани и играха умерено ", сподели ръководителят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, представена от.

Тя благодари и на родителите на гимнастичките. "Благодаря им, че са отгледали такива неповторими деца. Благодаря им, че нито един родител не си разреши да търси сметка на мен или на треньорите за това по какъв начин работим. Имахме цялостната им поддръжка ", добави Раева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР