Вчерашното решение на НС България да изпрати военнотехническа помощ на

...
Вчерашното решение на НС България да изпрати военнотехническа помощ на
Коментари Харесай

Крум Зарков: Коалицията оцеля на косъм, решението за Украйна не е победа за никого |

Вчерашното решение на Народно събрание България да изпрати военнотехническа помощ на Украйна не е победа за никого. Коалицията беше непокътната на косъм. Всеки направи компромис.

Това сподели Крум Зарков, народен представител от " Българска социалистическа партия за България ", по Българска национална телевизия. Вчерашното решение е, че България няма да изпраща оръжие и муниции в Украйна, че България ще оказва помощ на Украйна, както го е правила до момента политически и филантропично. Единственото изобретение е прословутата военнотехническа помощ, която се показва в поправяне вероятно на военна техника в българските фабрики - вероятно и в случай че е допустимо. Решението не задължи българското държавно управление да прави каквото и да е, а му даде такава опция. Така че топката се върна там, където и е мястото, а точно в Министерски съвет ", безапелационен бе Зарков.

Според него писмото на Зеленски е неуместна обстановка, откакто един месец истерично се е упорствало за оръжие за Украйна, най-после Украйна да каже, че не е това, от което има потребност. 

" Трябва да спрем да мислим за победа и надиграване, а за какво обединението беше основана. Тя има за цел и доста ясни задания във вътрешнополитически аспект. Тази коалиция беше допустима, с цел да се построи правова страна. В последните месеци позволяваме да се слагат въпроси, които разделят, а не сплотяват. Има доста тежки въпроси, които би трябвало да се решат у нас, за които обединението би трябвало да бъде доста единна ", сподели той.

Според него за това, че оръжия и муниции няма да се пращат на Украйна, е предпазена позицията на Българска социалистическа партия. 

" Всеки направи компромис, който би трябвало да бъде оневинен пред гласоподавателите с доста съответни ограничения, които директно ги вълнуват ", сподели още той.

По думите му е ясно, че по търговски път и посредством други страни българско оръжие стига до спора в Украйна - по какъв начин стига и кой го доставя са въпроси, които няма да отпаднат от дневния ред, сподели още Зарков. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР