Вчерашното изслушване на директорите на службите в парламента беше напълно

...
Вчерашното изслушване на директорите на службите в парламента беше напълно
Коментари Харесай

Бивши МВР министри: Изслушването на службите в НС беше напълно безсмислено

Вчерашното чуване на шефовете на службите в Народното събрание беше изцяло безсмислено, защото съвещанието беше намерено и не можеше да се разисква никаква класифицирана информация. Около това мнение се сплотиха някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов и някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев в " Денят стартира ".

" Всички ръководители и на служби се назначават с решение на Министерски съвет и декрет на президента. Предвиждането на назначението на несъмнено лице с президентски декрет е заложено и в Конституцията. Тук има един доста остарял спор, в който няма единно мнение - дали президентът би трябвало да има някакви функционалности при назначението или не. Струва ми се, че този спор би трябвало да се води в професионалните общности, сред хора, които са насяно с тематиката ", разяснява Йорданов..

Според Филип Гунев през вчерашния ден бяха заложени най-вече политически въпроси и са получени вместо професионални пояснения - политически отговори, изключително от ръководителя на ДАНС.

" По отношение на назначенията би трябвало да разграничим нещата. Да съгласуваш значи да питаш някого - окей ли е или друг да го назначим. Такава процедура съгласно мен няма. Дали откакто ти си направил някакъв куртоазен избор на основни сътрудници авансово да им съобщиш нещо, това не е координиране. Мисля, че това може би е възможно и евентуално се прави ".

По думите му назначенията на шефове на служби през последните години са правени на база преценка дали съответните претенденти са годни за позицията.

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР