Вчерашният ден сложи край на кариерата на най-успешния бразилски тенисист

...
Вчерашният ден сложи край на кариерата на най-успешния бразилски тенисист
Коментари Харесай

Ново отказване: 4-кратен ATP шампион се сбогува с тениса на надпреварата в Рио де Жанейро

Вчерашният ден постави завършек на кариерата на най-успешния бразилски тенисист от времето на Густаво Куертен насам, а точно Томас Белучи. Левичарят остави своя дълготраен отпечатък върху историята на спорта в своята страна, завоювайки цели четири ATP трофея, а също така може да се похвали с шест победи над представители на топ 10 - Давид Ферер, Томаш Бердих, Фернандо Вердаско, Янко Типсаревич, Анди Мъри и Кей Нишикори.

Бившият номер 21 обаче най-много ще бъде запомнен с достигането си до полуфиналите на Мастърса в Мадрид през 2021-ва година, когато губи от Новак Джокович, макар че повежда със сет и пробив. Към оня миг сърбинът е към момента непобеден в хода на годината и серията му бива прекратена чак на Ролан Гарос, когато Роджър Федерер стопира брояча на 43.

Южноамериканецът има и друга забавна преживелица от съперничеството си с 22-кратния първенец от Шлема, която датира от 2015-та, когато се трансформира в един от малцината състезатели със извоюван сет на нула против Ноле, но любимецът още веднъж прави поврат и продължава към четвъртфиналната фаза в Рим.

За страдание, то Белучи в никакъв случай не е бил измежду най-устойчивите психически състезатели и е губил голям брой оспорвани борби, а тази нощ излезе на корта за финален път. 35-годишният играч получи " уайлд кард " за домашната си конкуренция в Рио де Жанейро, само че жребият не беше по никакъв начин благоразположен към него и той трябваше още на старта да се изправи против първенеца в Кордоба - Себастиан Баез. Логичното се случи и аржентинецът сподели образно за какво сега се намира с над 900 места пред ветерана в класацията на ATP, триумфирайки с крайното 6:3 6:2.

" Това е верният миг. Изпитвам наслада и в същото време горест. Тенисът беше всичко за мен толкоз доста години и не е елементарно да спра да играя, само че към този момент чувствам по какъв начин тялото ми не е способно да издържи на натоварванията и е време да върша нещо друго. Забавлявах се толкоз доста по време на това премеждие и несъмнено желая да остана покрай спорта, предавайки опита си на децата в Бразилия. Мисля, че открих най-точното време да отворя нова глава в моя живот " - показа една от легендите на тениса в своята татковина.

Farewell to the best Brazilian men’s tennis player post Guga.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР