Вчерашният ден на Мастърса в Рим беше помрачен от почти

...
Вчерашният ден на Мастърса в Рим беше помрачен от почти
Коментари Харесай

В мач, продължил два дни: Циципас довърши започнатото срещу световния №88 за първа победа в Рим

Вчерашният ден на Мастърса в Рим беше засенчен от съвсем неспирния дъжд в италианската столица, който съществено попречи на провеждането на срещите от шампионата, като някои играчи въобще не излязоха на корта, до момента в който на други краят на мачовете им беше отсрочен за през днешния ден. Именно от вторите беше откриващият конфликт в надпреварата на миналогодишния финалист Стефанос Циципас, който през вчерашния ден поведе със сет и пробив на Нуно Борхес, преди през днешния ден в границите на единствено пет минути игра да официализира успеха си - 6:3 6:3. По този метод международният номер 5 продължава напред към третия кръг в конкуренцията, където му следва да премери сили с локалния любим Лоренцо Сонего.

Още през цялото време на дуела гъркът закупи ролята на диригент при размените при разиграванията, като ловко организираше акциите си в нападателен проект, преди да нанесе завършващ удар от форхенд, на което международният номер 88 нямаше отговор, с цел да станем очевидци на ранен пробив в актива на любимеца. Впоследствие Циципас значително се насочи напълно към личното си подаване, като поддържаше добър % на извоювани точки и без да срещне особена опозиция от португалеца, записа откриващия сет против името си.

С настъпването на втората част Борхес очевидно се отърси от напрежението, което го беше обзело по-рано в хода на срещата, като към този момент беше по-стабилен от главната линия и неколкократно загатна на какво е кадърен в офанзива. Постоянството обаче се оказа основният фактор за провалянето на португалеца, който позволи поврат на личен сервис от 40:15, с цел да станем очевидци на пробив в сметката на миналогодишния финалист. Впоследствие Циципас затвърди преднината си и разполагаше с задатък от 4:3 в резултата, когато дъждът над " Foro Italico " се завърна и краят на конфликтът беше отсрочен за през днешния ден, като самото доиграване траеше едвам пет минути, тъй като Стефанов нямаше никакви усложнения да приключи започнатото и осъществя пробив, поздравявайки се крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР