Вчера зам.-министърът на образованието Таня Михайлова посети Берковица, съобщиха от

...
Вчера зам.-министърът на образованието Таня Михайлова посети Берковица, съобщиха от
Коментари Харесай

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова посети Берковица /снимки/

Вчера зам.-министърът на образованието Таня Михайлова посети Берковица, оповестиха от локалната администрация.
На състоялата се работна среща в ЛПГ – Берковица участваха и Спаска Георгиева – зам.-кмет на Община Берковица, Трайка Трайкова – шеф на РУО – Монтана, Христина Христова – Директор на ЛПГ- Берковица, Маргарита Гатева – Държавен специалист в дирекция “Професионално обучение и обучение” в МОН.
На срещата бяха дискутирани значими тематики – провокациите, пред които сме изправени в областта на образованието в обстановката с COVID-19, бъдещите проекти през актуалната година, проект – приема за новата образователна година на новооткритата компетентност в учебното заведение „ Спецализирано образование и селекционно отглеждане на кучета “, специалност „ Кинолог “, която ще бъде и единствената в страната.
В хода на диалога госпожа Спаска Георгиева срещна присъстващите и със извоювания от Община Берковица план на стойност 1 300 000 лева за възстановяване на просветителната инфраструктура и повишение на енергийната успеваемост на Лесотехническа професионална гимназия - Берковица.
По покана на домакините гостите посетиха и Музеен комплекс – Берковица. Те изрекоха своето удивление от благосъстоянието от реликви, съхранени в Етнографския музей, и присъщи за това време оръдия на труда, пъстрите национални носии, включително каракачански, берковската керамика, медните и сребърни украшения, килимите от северозападния край, от къщата музей „ Иван Вазов “.
В края на визитата госпожа Михайлова показа, че е мощно впечетлена от града, от материално – техническата база на Лесотехническата професионална гимназия, от естествените дадености, от достоверния и необхватен свят на националния обичай и просвета, съхранени в нашия богат на история град.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР