Вчера военният министър Красимир Каракачанов обяви, че има уверения от

...
Вчера военният министър Красимир Каракачанов обяви, че има уверения от
Коментари Харесай

Депутат и журналист в спор за доброволната военна служба

Вчера военният министър Красимир Каракачанов разгласи, че има уверения от премиера и от Народното събрание , че ще поддържат предлагането за въвеждане на доброволна военна работа.

„ Това е част от програмата на Обединени патриоти, съгласно които е редно българската страна да бъде защитавана от българската войска. Това може да са младежи, които имат предпочитание и дават отговор на психическите и физическите изисквания”, разяснява Ангелов в утринния блок на bTV.

„ Доброволната военна работа е като Обединени патриоти, оксиморон някакъв. И в този момент имаме доброволна платена работа, за какво му би трябвало, с изключение на да демонстрира някаква активност, да споделя, че ще прави нещо, което към този момент съществува. Ако каже, че ще връща наложителната наборна, незабавно ще кажа, че това е най-голямата тъпота, която може да направи”, разяснява Папазян.

"В момента имаме 5500 души недокомплект в българската войска, би трябвало да създадем нещо. Говорим доброволната военна работа да е сред 6 и 9 месеца. В момента договорите на професионалните бойци са най-малко за 3 години ", отвърна Ангелов.

На това журналистът отговори:

"Направете договорите на професионалните бойци 6 месеца и направете хора на заплата ".

Изискванията за професионални бойци са доста огромни, разяснява депутатът.

„ А вие очаквате тези с по-малките условия да пазят страната?”, попита Папазян.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР