Вчера ви за поредния случай, в който Русия размахва пръст

...
Вчера ви за поредния случай, в който Русия размахва пръст
Коментари Харесай

Роскомнадзор почти успя да спре Мрежата в Русия

Вчера ви за следващия случай, в който Русия размахва пръст на Twitter за това, че не се преценява с настояванията на Кремъл за събаряне от страниците на обществената мрежа на наличие, което съгласно тях е в нарушаване със законите на страната. И за следващ път стана гаф.

Още, когато преди години съветската страна разгласи сформирането на своя цензурен орган с име като че ли излязло от страниците на „1984“ на Оруел, Роскомнадзор, както и ограниченията по блокиране на наличие в Мрежата, мнозина, че нещата ще се объркат. И по този начин и се случи през годините не на един и два пъти: блокирането на блог в Гугъл до блокирането на услугите на Гугъл и други случаи, като дори случай, при който самите Роскомнадзор се блокираха. Този път обаче организацията е съумяла да надмине себе си, като за прочут интервал тази седмица е направила невъзмжно за доста руснаци посещаването на десетки елементарни страници в онлайн пространството. Причината за това наподобява е неверно въведено предписание за блокиране в централната система. За това написа да вземем за пример Дъг Мадъри от Oracle в.

„Днешните проблеми в Русия наподобява са породени от неверно въведен подниз от Роскомнадзор. Искайки да блокират услугата за редуциране на линкове на Twitter, Русия блокира всички домейни, съдържащи t[.]co в края – като да вземем за пример Microsoft[.]com и Reddit[.]com“, написа той.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР