Софтуерните функции с изкуствен интелект, част от Apple Intelligence, които

...
Софтуерните функции с изкуствен интелект, част от Apple Intelligence, които
Коментари Харесай

ИИ-функциите няма да се появят в iPhone-ите в Европа тази година заради Закона за цифровите пазари

Софтуерните функционалности с изкуствен интелект, част от Apple Intelligence, които бяха интензивно обсъждани на WWDC 2024 няма да бъдат внедрени в iPhone-ите на територията на Европейския съюз тази година съгласно Bloomberg заради спецификата на локалните антитръстови закони.

В резултат на това стотици милиони консуматори в Европа няма да имат достъп до най-новите функционалности в iOS 18.

Според изказване, оповестено от Apple, тази година компанията няма да може да вкара на пазара на Европейски Съюз новите си функционалности Mirroring и SharePlay Screen Sharing, защото локалният Закон за цифровите услуги (DMA) я принуждава да жертва сигурността на своите артикули и услуги.

„ Обезпокоени сме, че условията за оперативна съгласуемост на услугите според DMA могат да ни принудят да жертваме целостта на нашите артикули до степен, в която сигурността на потребителските данни и неприкосновеността на персоналния живот са застрашени. “

се споделя в изказването на Apple

Европейският закон за цифровите услуги цитира дълъг лист от условия към преобладаващите на пазара софтуерни платформи. Забранено е основаването на преференции за личните оферти на дадена компания пред тези на съперниците. Не може да се употребяват едни и същи набори от персонални данни сред разнообразни услуги от една и съща компания. Информацията, събрана за компании от трети страни не би трябвало да се употребява за конкуриране с тях. Освен това потребителите би трябвало да могат да изтеглят приложения от конкурентни платформи. Засиленото внимание на регулаторните органи е ориентирано към активността на Apple, Microsoft, Гугъл и Meta, в допълнение към две други компании. Европейската комисия упорства, че Apple може да дава услугите си в юрисдикциите на блока единствено в сходство с локалните законови условия.

Тези условия значат, че 27-те страни от Европейски Съюз към момента няма да имат достъп до най-новите функционалности на Apple Intelligence, макар че те би трябвало да бъдат публично въведени в останалата част на света през есента на тази година като част от iOS 18.

В началото обаче по този начин или другояче не всички консуматори на Apple ще могат да ги употребяват, защото ще би трябвало да имат хардуерно съвместимо устройство и да приказват американски акцент на британския език, с цел да могат да работят с гласовите поръчки.

Европейските консуматори ще бъдат лишени и от функционалността SharePlay, която разрешава далечен достъп за ръководство на iPad или iPhone, а в композиция с SharePlay Screen Sharing дава опция за огледално отразяване на работния плот на iPhone върху компютър Mac и пълноценно ръководство на смарт телефона от компютъра. Ако се върнем на проблемите с разпространяването на AI-функциите на устройствата на Apple, компанията ще ги има в Китай, тъй като ще би трябвало да откри сурогат на чатбота OpenAI, който в Средното кралство просто е неразрешен за потребление. По предварителна информация Apple договаря по тази тематика с Baidu и Alibaba.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР