Вчера в зала № 1 на областната администрация се проведе

...
Вчера в зала № 1 на областната администрация се проведе
Коментари Харесай

Заради зачестили катастрофи: Изграждат повдигнати пешеходни пътеки в Монтана /снимки/

Вчера в зала № 1 на регионалната администрация се организира съвещание на Областната комисия по сигурност на пътното придвижване с ръководител Ивайло Антонов – регионален шеф на Монтана.
В съвещанието взеха присъединяване инж. Калин Хайтов – зам. регионален шеф, инж. Силвия Георгиева – основен специалист в Областна администрация Монтана - секретар на комисията, както и членове на комисията. 
В своя разбор на пътно-транспортния травматизъм, Елвис Иванов – Началник бранш КАТ при ОДМВР-Монтана, означи, че се резервират равнищата на ПТП по отношение на 2022 година -  тежките ПТП са 148, 10 души са починали и 213  ранени за първите 9 месеца на актуалната година. Като съществена причина бе маркирано придвижването с несъобразена скорост. 
На съвещанието е прегледано и постъпило писмо от Кристина Максимова от Монтана. В него се алармира за чести пътнотранспортни катастрофи, настъпващи на кръстовището на ул. „ Граф Игнатиев “ и бул. „ Хаджи Димитър “ в регионалния град.
С оглед анализиране и обективно разглеждане на поставения проблем е изтънчено умело мнение от ОДМВР – Монтана, съпроводено със статистическа информация за пътнотранспортните катастрофи, зародили на визирания нагоре сектор в Монтана.
В отговор ОДМВР – Монтана върна мнение, в което бе отправено предложение за обезопасяване на въпросното кръстовище посредством създаване на повдигнати пешеходни пътеки на ул. „ Граф Игнатиев “ преди и след бул. „ Хаджи Димитър “, което е препратено до общинска комисия по БПД община Монтана по подготвеност. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР