Вчера в Софийски университет Св. Климент Охридски“ се проведе писмен

...
Вчера в Софийски университет Св. Климент Охридски“ се проведе писмен
Коментари Харесай

495 кандидати се борят за място на младши прокурори в България

Вчера в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ се организира писмен изпит за заемане на длъжности „ младши прокурор “ в границите на българската правосъдна система. Изпитът притегли вниманието на 495 претенденти от общо 689 позволени , които се изправиха пред провокации, свързани с наказателноправни науки и правото на Европейския съюз в подтекста на правата на индивида.

Конкурсът, проведен от Прокурорската гилдия според решение по Протокол №3 от 31 януари 2024 година, предложи 21 свободни позиции в 17 разнообразни районни прокуратури на територията на България. Най-голям брой позиции бяха оповестени в Софийска районна прокуратура, а по две места в Районните прокуратури в Бургас и Варна.

Изпитът стартира в зала №272, където един от претендентите тегли инцидентния проблем и тест . Състезателите имаха разполагаем 5 астрономически часа за решение на поставените задания, време което не включва процедурите по разпределяне и прочитане на материалите .

За да бъдат позволени до устния изпит, претендентите би трябвало да получат оценка не по-ниска от доста добър /4,50/ . Резултатите от писмения изпит ще бъдат оповестени в рамките на три дни от подписването на протокола от конкурсната комисия. Очаква се те да бъдат оповестени както на интернет страницата на Висшия правосъден съвет, по този начин и на общодостъпно място в постройката на Висш съдебен съвет.

Този изпит съставлява значима стъпка в кариерното развиване на младите адвокати в България, наблягайки непрекъснатите старания на правосъдната система за привличане и развиване на квалифицирани фрагменти в страната.

„ Правосъдие за всеки “ на митинг: Кой спря правосъдната промяна?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР