Вчера в поройният дъжд, след като укрепихме палатките и шатрите,

...
Вчера в поройният дъжд, след като укрепихме палатките и шатрите,
Коментари Харесай

Това, което не виждате, овчедушни жандармеристи е, че протеста ни е пленена мълния, в сърцето ни - огън

Вчера в поройният дъжд, откакто укрепихме палатките и шатрите, взехме решение да се подслоним под колоните на Министерски съвет. Седнахме добродушно и не след дълго пристигна представител на жандармерията и ни сподели: ”Ай бегайте си у палатките, немате работа тука. ” Отказахме, несъмнено. Беше извикано подкрепление.
За нас, не за останалите 10 индивида, които в този миг бяха под колоните или прекосяваха под тях. Само за нас. пристигнаха 7-8 жандармериста и ни споделиха да се махаме - полицейско предписание. Отказахме. Тогава споделиха да се сложим в тяхно състояние... Ей Боже! Жал ми стана за тези хора. Не тъй като ще ги санкционират, в случай че не ни махнат, а тъй като са жалки. Готови бяха да ни изгонят със мощ в името да пазят една празна постройка от едни мирни жители. Отнесоха се с нас като с отрепки, а не като с хора. Жал ми стана за тях, почтено.

Ние протестиращите сме безделници, нещастници, лумпени бездомници, кал, отрепки. Нямаме работа да вървим по улиците на града, да се скрием на изсъхнало, съгласно жандармеристите имаме право да си седим у дома или да си седим в палатките - на никое място другаде.

По този случай обявявам част от надписа гравиран в бронз в основите на статуята на Свободата:

" Дайте ми вашите изтощени, вашите небогати,
Вашите сгушени множества, копнеещи да дишат свободно,
Злощастните отхвърлени от вашите изобилни крайбрежия,
Изпратете ги - бездомни, подмятани от бурята - на мен.
Вдигам светилника си до златната врата! "

Гледате ни - подмятани от бурята, сгушени под палатките, изтощени, бездомни. И си мислите, че сме като вас. Не, ние копнеем да дишаме свободно. Това, което не виждате, овчедушни жандармеристи е, че митинга ни е пленена гръмотевица, в сърцето ни - огън. Няма да се откажем. Свобода!

#НиеСмеБурята, #Оставка

Никола Вапцаров, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР