Тъй като ще има само една машина в секциите, където

...
Тъй като ще има само една машина в секциите, където
Коментари Харесай

Избирателите без право да участват в евровота ще гласуват само на...

" Тъй като ще има единствено една машина в секциите, където ще се гласоподава и на двата вота, ЦИК взе решение, че тези гласоподаватели, които нямат права да гласоподават за Екологичен потенциал, ще имат право да гласоподават единствено с хартия. Когато отиде гласоподавателят в такава секция, би трябвало да каже по какъв начин желае да гласоподава - с машина или с хартия. Не може да каже, че желае да гласоподава за единия избор с хартия, за другия - с машина ".

Бюлетината за Европейския парламент ще е същата като за Народното събрание, с разликата, че в нея има един самостоятелен претендент и общо 17 кръгчета с преференции. За националния парламент броят на кръгчетата с преференциите ще бъде друг според от изборния регион.

 

" Избирателите, които изберат да гласоподават с хартиена бюлетина би трябвало на първо време да отбележат гласа си в квадратчето с номер на партия или коалиция, а по-късно - преференция, в случай че желаят да дадат гласа си за съответен претендент ", посочи Росица Матева.

При машинното гласоподаване жителите първо би трябвало да изберат в кой избор желаят да вземат участие - дали и в двата или единствено в единия. След това следва екран с второ удостоверение, след който няма връщане обратно, предизвести още тя.

 

Матева прикани всички членове на секционни изборни комисии да посещават образованията, които ЦИК провежда. ЦИК взема всички нужни ограничения да няма закъснение при оповестяването на резултатите.

" Преброяването ще бъде по-бавно - просто са два типа избори - с хартиени бюлетини и с машини. Ще се преброяват в тези секции, в които има смесено гласоподаване, четири кутии с бюлетини ".

Дори гласоподавател да пусне бюлетина в неверна кутия, тя ще бъде зачетена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР