Вчера в Областна администрация Видин бе проведено заседание на Областен

...
Вчера в Областна администрация Видин бе проведено заседание на Областен
Коментари Харесай

Заради високата заболеваемост във Видинско: Свикаха кризисния щаб за борба с коронавируса

Вчера в Областна администрация Видин бе извършено съвещание на Областен спешен щаб за битка с ковид, оповестиха от локалната администрация. Областният шеф Любен Иванов откри съвещанието, което бе свикано за да се разиска повишената заболеваемост от SARS-Cov-2, както и резултата от взаимните инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения и хода на имунизационната акция.
На срещата участваха доктор Венцислав Владински - Директор на Регионална здравна ревизия – Видин, старши комисар Петър Коцин – Директор на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Видин, комисар Силвио Лазаров – шеф на Гранично полицейско ръководство – Видин, комисар Валентин Ванков - шеф на Гранично полицейско ръководство – Видин, Драгомир Дончев – Директор на Търговско дружество „ Национална сигурност “ – Видин, доктор. Ивета Найденова – изпълнителен шеф на МБАЛ „ Света Петка “ АД – Видин, доктор. Станислав Поломски – Директор на „ Център за незабавна здравна помощ “ – Видин, комисар Стилиян Пешев – Директор на Регионална дирекция „ Пожарна безопастност и отбрана на популацията “ – Видин, Ангел Донкин – и.д. шеф на РУО – Видин, Борислава Борисова – зам. кмет на Община Видин.
По данни на присъстващите, от началото на 2022 година, приблизително към 100 индивида дневно са новозаразените с COVID-19 в област Видин. Индексът на смъртност е 7.4 %, като данните бележат понижение. Здравните експерти, на регионално равнище, регистрират висок брой инфектирани, повишаване на броя на приетите в болница, само че въпреки това понижаване на смъртността.
По време на извършеното съвещание стана ясно, че всеки трети в региона /33.4 % от населението/ има някаква форма на отбрана против ковид – 11.3 % са преболедували, 22.1 % са имунизираните, със приключен имунизационен курс, а всеки трети от имунизираните е с сложена бустерна доза. По информация на изпалнителния шеф на МБАЛ „ Света Петка “ доктор. Ивета Найденова 37 са заетите кревати в Коронавирус отделението, като потенциала е до 92 кревати.
С оглед на всекидневно завишаващата се заболяемост крисизният щаб предлага още по-голяма дисциплинираност при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, носене на маска в закрити пространства, стерилизация на ръцете и обществена отдалеченост.
Щабът предлага на всички общини на територията на региона да бъдат още по-активни по контрола на съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР