Вчера, в Народното събрание беше предложен за второ гласуване Законопроект

...
Вчера, в Народното събрание беше предложен за второ гласуване Законопроект
Коментари Харесай

Петър Петров: Бяха приети предложения на “Възраждане” в Закона за МВР

Вчера, в Народното събрание беше препоръчан за второ гласоподаване Законопроект за промени и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи. Народният представител от " Възраждане ", Петър Петров отбрани, импортираните от групата на най-голямата опозиционна мощ, оферти, като уточни, че на всички е явен казусът с неналичието на фрагменти в Министерство на вътрешните работи и една от аргументите е неналичието на искащи да заемат най-ниската служба и по този начин да стартират своето професионално развиване.

По отношение на точката, обвързвана със основаването на правна опция за потребление на заплатен отпуск, поради осъществяване на синдикална активност, Петров съобщи:

" От това, което съм схванал до момента, във връзка с синдикалните дейци, при контактите ми с тях е, че тяхната синдикална активност, за разлика от синдикалната активност при други специалности си е пълноразмерна работа. И то сериозна работа, заради хилядите проблеми, които непрекъснато се натрупват в Министерство на вътрешните работи. Обаче, синдикалните дейци са чиновници, които са също толкоз натоварени като всички останали и, по тази причина, предвид на това, че се натоварват с спомагателни отговорности, то е редно да получат, най-малко най-малък отпуск, с цел да правят в естествени условия синдикална активност. Няма човек в тази зала, който да ми изясни, за какво в редица европейски страни съществува сходен заплатен отпуск за синдикална активност, а в България - не. Всъщност тя повода е ясна - да бъдат държани в послушание чиновниците в системата от политическото управление. "

Петров аргументира и предлагането на " Възраждане ", при обжалване на дисциплинарни санкции, да има и касационно произвеждане.

" Не се трансформира досегашния ред, а точно - обжалването не стопира осъществяването. Но, дано създадем опция за по-всеобхватна отбрана на осъдените, които желаят да си търсят правата до край. Защото се основава една неравнопоставеност - за един елементарен фиш, на дребна стойност, имате касационно обжалване. При оборване на дисциплинарни санкции по Кодекса на труда, редът е, даже, триинстанционен. а тук, за едно, съществено по своята природа дисциплинарно наказване е пресечена сходна опция. Затова аз предлагам - да се остави опцията за касационно обжалване ", съобщи националният представител от " Възраждане ".

На днешното съвещание, бе признато предлагането на " Възраждане ", с което на Дирекция „ Киберпрестъпност " в ГДБОП се позволява да не престават и довършват следствия по полови похищения, осъществявани против малолетни и малолетни лица, посредством потреблението на компютърни и информационни системи.

Вече се дава опция и за заплатен отпуск за синдикална активност в Министерство на вътрешните работи. Така се унифицира практиката, която съществува в много страни от Европейския съюз. Това стана допустимо, със основаването на нов член 245а, по предложение на " Възраждане ", който бе дефинитивно признат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР