Вчера в Комисията по вътрешна сигурност министър Бойко Рашков сподели,

...
Вчера в Комисията по вътрешна сигурност министър Бойко Рашков сподели,
Коментари Харесай

БСП предлага създавантo на агенция „Гражданска защита на населението“, в която да влизат пожарната и 112

" Вчера в Комисията по вътрешна сигурност министър Бойко Рашков показа, че се обмисля излизане от структурата на Министерство на вътрешните работи Главна дирекция " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Парламентарната група на Българска социалистическа партия, дружно с съдружния сътрудник АБВ, от дълго време работи по тематиката и считам, че имаме опция да предложим на разискване план за излизането от структурата на Министерство на вътрешните работи Главна дирекция " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията ", това уточни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Бойко Клечков на конференция в Народното събрание във връзка със засегнатите през вчерашния ден тематики по време на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Клечков добави, че ще бъде инициирано провеждането на експертна среща с съдружните сътрудници, защото тази тематика не е наранена в съдружното съглашение и би трябвало да се стигне до единно мнение в обединението. Ако се доближи до консенсус, разискването ще бъде импортирано в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

" Ние заставаме зад концепцията да се сътвори Държавна организация " Гражданска отбрана на популацията " - структурата, в която да влязат Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и основна дирекция " Национална система за незабавни повиквания " с обединен европейски номер 112 ", уточни още той.

По думите му предлагането на Българска социалистическа партия и съдружните сътрудници е тази дирекция да е под егидата на Министерски съвет и подчинена на министър-председателя.

" Предстои да бъдат избрани контактни групи за срещите със синдикати в Министерство на вътрешните работи, управлението на Министерство на вътрешните работи както и със представители на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " ", съобщи Бойко Клечков.

За да се избегнат спекулации от „ Българска социалистическа партия за България “ твърдо обявиха, че ще бъдат предпазени ползите на чиновниците на Пожарна сигурност - на всички чиновници ще бъдат непокътнати рангът, възнагражденията, обществените придобивки и категорията труд.

На въпроса по отношение на претекстовете за изваждането на пожарната той уточни, че от лявата коалиция имат 11 претекста по проблема. " Министерство на вътрешните работи е силово министерство, то не е министерство на хуманните действия ", беше един от причините.

" Най-вероятно в Министерство на вътрешните работи ще има и други структурни промени, само че те не са настоящи към днешна дата. Ако министър Рашков има някакви оферти, те към момента не са обсъждани с нас ", уточни националният представител от Българска социалистическа партия Владимир Маринов.

" Въпросът е дали постовете работят дейно в границите на системата на Министерство на вътрешните работи ", безапелационен бе той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР