Вчера в Казанлък се наложи пристигането на специалния отдел за

...
Вчера в Казанлък се наложи пристигането на специалния отдел за
Коментари Харесай

Барикадиралият се в Казанлък е лежал няколко пъти в затвора

Вчера в Казанлък се наложи идването на специфичния отдел за битка с тероризма. Причината – 47-годишен мъж се барикадира в жилището си и заплаши с потреблението на огнестрелно оръжие. В утринните часове на метри от блока, в който живее, е имало пожар, като съмненията са били, че пожарът е тенденциозен, а наоколо до заведението е видян въпросният мъж.

При опит на полицията да беседва с него, той заплашил униформените с потребление на оръжие против тях. Оказа се, че мъжът е с доста престъпни прегрешения. Съседите му са подложени на непрекъснат тормоз от него. Името на барикадиралия се е Красимир, по прякор Маргина.

„ Постоянно проблеми с него. Чупи дограмите на хората, хвърля ги долу. Хората ги е боязън и си мълчат ”, показа пред NOVA негов комшия. По думите на различен преди дни Красимир запалил гума сред гаражите пред блока. Трети човек описа, че прострелял с ловна пушка негов родственик.

Мария Михайлова е зам.-районен прокурор на районна прокуратура - Стара Загора. Тя сподели в ефира на „ Здравей, България ”, че против барикадиралия се през вчерашния ден мъж има формирани две досъдебни производства. Едното било за палежа на заведение в квартал „ Изток ”.

Установено е, че мъжът е престъпно проявен, с голям брой осъждания. „ За ръководство на МПС без удостоверение за ръководство, както и за ръководство след използването на алкохол. Останалите му три осъждания са за обири, за които е лежал дейно три пъти в затвор. Това се е случило през 2012 и 2018 година Последно е освободен от пандиза през юни 2021 година ”, изясни Михайлова.

Мъжът е арестуван за период от 24 часа за палежа на кварталното заведение. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване. Ако бъде приет за отговорен, може да бъде лишен от независимост за период от 1 до 6 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР