Вчера си отиде 17-ият поред управител на НЗОК. За 17

...
Вчера си отиде 17-ият поред управител на НЗОК. За 17
Коментари Харесай

Нигяр Джафер: ДПС отдавна настоява да се върне старият модел на управление на НЗОК

Вчера си отиде 17-ият подред шеф на НЗОК. За 17 години и малко от горната страна си отива 17-и шеф, който очевидно не може да се оправи със системата. Ние считаме че това, което се случва в опазването на здравето е симптоматично, управническите решения, които са вземани през тези години са неправилни, положението на системата - споделят и пациентите, и работещите в нея - демонстрира , че би трябвало да се проведат съществени промени. Това разяснява депутатът от Движение за права и свободи и заместник-председател на Народно събрание Нигяр Джафрер в " Денят стартира ".
Движение за права и свободи постоянно е упорствало за промяна, за смяна на здравно-осигурителния модел, изясни още тя.

" Ние считаме, че казусът не е в персоните. Сега е проф. Плочев, след още време най-вероятно ще бъде друго име.
Ние считаме, че този модел на здравно обезпечаване е изчерпал своя капацитет, разяснява Джафер и добави, че ръководещите най-сетне би трябвало да показват ясна визия какво ще подхващат ", разяснява Джафер.
Според нея смяна в системата би подобрила здравеопазваопазване - в противоположен случай ще се приказва за все по-задълбочаващите се проблеми.
Отдавна настояваме да се върне остарелия модел на ръководство на НЗОК, изясни Джафер.

" До 2010 година там имаше общо заседание с необятно посланичество, Управителен съвет и един Контролен съвет. 2010 година се вкара смяната, при което всичко това се сля в един Надзорен съвет, който на практика се назначава. Касата е одържавена, администрирането надви над всичко, което беше заложено като концепция за здравно-осигурителен модел. Ето за какво ние настояваме да се върне остарелият метод на избор на шеф на НЗОК, още повече, че Народно събрание се проваля в тези избори ", посочи Джафер.
ГЕРБ би трябвало да се замислят върху тези оферти, разяснява тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР