Вчера се разбра, че 45-годишният варненец, който се вряза в

...
Вчера се разбра, че 45-годишният варненец, който се вряза в
Коментари Харесай

Проверяват как е изпуснат издирваният, блъснал хора на рали

Вчера се разбра, че 45-годишният варненец, който се вряза в публиката на надпреварата край Шумен и рани 4-ма души, още преди 5 години е трябвало да влезе в пандиза, откакто е бил дефинитивно наказан за крупна машинация .

След случая той напуснал мястото, само че по-късно се е предал самичък. От през вчерашния ден Георгиев към този момент е наведен в пандиза за осъществяване на присъдата, прецизираха през днешния ден от прокуратурата.

Проверява се обаче работата на органите по издирването, в чиито отговорности влиза да открият и задържат наказани с влезнала в действие присъда за осъществяване на наказванията.

Търсен ли е бил, съответни, навременни и верни ли са били дейностите на чиновниците от органите на издирването са част от въпросите, на които прокуратурата ще търси отговор и отговорност. Прокурор от Окръжната прокуратура във Варна прави персонално инспекцията на дейностите на издирвачите.

Наказателното произвеждане против Николай Георгиев и съучастника му Петър Петров, улеснил го в осъществяване на документната машинация, е било неколкократно спирано и възобновявано. Георгиев е бил притеглен задочно към наказателна отговорност за закононарушение още през 2008 година

Той е бил обявяван на общодържавно и интернационално търсене, издирван е бил и с две европейски заповеди за арест. Интерпол в Мадрид е засякъл укриващия се от българското правораздаване мъж и на 3 октомври 2008 година управляващите в България са били известени. От това време варненецът се представял под подправена идентичност, като Наин Сабан Сабан, роден на 27 юни 1974 година в Прищина, Югославия. Целите пред Барселона

Преди това Георгиев е бил локализиран в Лондон, където разкрил своя банкова сметка, посредством която се опитал да извърши 3 превода към България.

Заради липса на непрекъснати трудови приходи, банката запорирала сумите на преводите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР