Вчера сделката за ЧЕЗ отново предизвика спорове в парламента. От

...
Вчера сделката за ЧЕЗ отново предизвика спорове в парламента. От
Коментари Харесай

Таско Ерменков: БСП и ГЕРБ като партии не стоят зад сделката за ЧЕЗ

Вчера договорката за ЧЕЗ още веднъж провокира разногласия в Народното събрание. От ГЕРБ заподозряха, че зад нея стоят Българска социалистическа партия и Партията на европейските социалисти, откакто медийни изявления свързаха името на брачната половинка на Сергей Станишев с прессъобщение от фирмата-купувач на ЧЕЗ. Моника Станишева отхвърли изказванията и съобщи, че създателите им ще би трябвало да ги потвърдят в съда. Гости по тематиката в " Денят стартира " бяха Александър Иванов от ГЕРБ и Таско Ерменков от Българска социалистическа партия.

Днес се чака някакво решение от срещите, които се организират в Чехия. Сделката е сред две компании. Вчера се позовахме на медийна обява, информацията свързваше госпожа Моника Станишева с Инерком. Това съобщи Иванов.

Таско Ерменков дефинира Гинка Върбакова като дипломат със специфични пълномощия от държавното управление. 2017 година ЧЕЗ няколко пъти е предложил на страната да взе участие в договорката, а страната няколко пъти е отказала. Убеден съм, че нито партия ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия стоят зад договорката, може да стоят внушителни фигури, които оказват помощ със средства на Върбакова и я побутват напред. В Народното събрание кавги няма, може да се нарекат идеологически разногласия, сподели Ерменков.

Александър Иванов отхвърли да е имало публична преписка през 2017 година за присъединяване на българската страна в договорка за активите на ЧЕЗ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР