Вчера са открили изчезналия край Гърмен селскостопански хеликоптер. Намерено е и

...
Вчера са открили изчезналия край Гърмен селскостопански хеликоптер.
Намерено е и
Коментари Харесай

Откриха край Гърмен изчезналия селскостопански хеликоптер, пилотът е загинал

Вчера са разкрили изчезналия край Гърмен селскостопански хеликоптер.
Намерено е и безжизненото тяло на водача.
Селскостопанския летателен уред е открит на 1-2 км от с. Гърмен - в труднодостъпно дере. Очаква се медицински екип.
Хеликоптерът и тялото на починалия водач са открити в бездна, дълбока към 50 метра, сподели кметът на гърменското село Горно Дряново Ибрахим Пингов, който е лидер на доброволното формирование. 
Петима доброволци от формированието са достигнали до мястото на злополуката, измежду които и Пингов.
„ Като че ли се е ударил в дърво или тъкмо във върха на ската и е паднал надолу по дерето “, уточни кметът. Той добави, че теренът е извънредно мъчнопроходим, а доброволците са стигнали мъчно до мястото на случая. 
Доброволното формирование се е присъединило в издирването след 16.30 часа. Участвали са повече от 20 пожарникари, както и екипи на Планинската избавителна работа към БЧК, сподели кметът. По думите му издирването от страна на доброволците е почнало в следобедните часове, тъй като тогава са получили информация за местоположението от джипиеса на хеликоптера. Имахме подготвеност още от сутринта да стартираме издирването, само че се предполагаше, че може да е паднал към Цалапица и интензивността спадна, но имахме подготвеност през целия ден да се включим в издирването, добави Пингов. По-рано в издирването се включиха и екип военнослужещи с вертолет " Кугар ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР