Вчера проведохме Конгрес на единството преди първата голяма битка през

...
Вчера проведохме Конгрес на единството преди първата голяма битка през
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Вчера проведохме Конгрес на единството

”Вчера организирахме Конгрес на единството преди първата огромна борба през тази година ”, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов при присъединяване си в утринния блок на телевизия ”Европа ”. Той изясни, че това е ослепителен образец за способността на социалистическата партия да се активизира и да се сплотява преди всяко значимо събитие.
" През 2019-а Българска социалистическа партия ще стане на 128 години и през всичкото това време вътре в партията е имало идейно-политически разногласия, които извън наподобяват като борби, разяснява Калоян Паргов. - Тези конфликти са типични за Българска социалистическа партия. Но преди значимо събитие, в което тя взе участие, вътрешнопартийната полемика затихва, споровете се затварят. Това също е типично за партията ни. И най-важното обръщение, което излезе от вчерашното съвещание на 49-ия Конгрес е точно това - Българска социалистическа партия влиза единна в изборните борби през тази година ".

Калоян Паргов разяснява и въпроса за възможни бъдещи съдружни сътрудници на социалистическата партия. " Този толкоз значим въпрос за съдружника постоянно е стоял на дневен ред при нас, сподели той. - Нашата Визия за България и платформата, която приехме на Конгреса през вчерашния ден, са основата за всевъзможен тип диалози за партньорства оттук-нататък. За нас това е посоката на развиване на страната ни и тя ще бъде водеща при диалози за коалиция. Няма да се коалираме поради постове, какъвто е стилът на патриотите в този момент, а и на някои други партии. Големият проблем при обединенията е, че когато един път отстъпиш от програмата си и направиш завой единствено и единствено да спасиш едно държавно управление, губиш доверието. Ние имаме червени линии, от които няма да отстъпим. Те са заложени в нашата Визия за България. Който ги одобри, с него ще вървим напред. Компромисите имат доста висока политическа цена. Ние сме го изпитали няколко пъти ".

Според ръководителя на Българска социалистическа партия - София, идните евроизбори ще бъдат най-сериозния тест за обединението на патриотите. " Няма нищо правилно в изказванието на премиера, че ръководещата коалиция работи добре, безапелационен е Калоян Паргов. - Видите ли - те били работели добре, а в дребната коалиция нещо там си били спорели. За какво спорят - за ланския сняг или за чистотата на въздуха?! Като си тръгнал на път с някой и той непрекъснато ти основава проблеми, няма по какъв начин да ти е удобно пътуването. А обстоятелствата, които потвърждават проблемите в ръководещата коалиция, ги виждаме и ги чуваме всеки ден. Волен Сидеров върви на една страна, Валери Симеонов - на друга. А на Каракачанов синята каска му отесня. Вече е напълно явно, че не може да вразуми сътрудниците си ".

Калоян Паргов счита, че на Българска социалистическа партия й е належащо още напълно малко, с цел да направи решаващата крачка и да се поздрави с успеха на 26 май. " Постепенно Българска социалистическа партия се оформя все по-стабилно като Алтернативата, сподели той и призна, че мислите му са единствено за победа на евроизборите. - Доказват го и социологическите изследвания - разликата сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ е съвсем нулева - в границите на допустимата неточност. Вярно е, че тези изследвания са единствено ориентир, не би трябвало да се уповаваме главно на тях, само че е видно, че корабът на ръководещите потъва. Вярвам, че 2019-а ще бъде годината на смяната и на новото начало. И в случай че сътрудниците от ГЕРБ не проумеят обстоятелството, че растежът на стопанската система, с който се хвалят, не е задоволителен и че на България й би трябвало по-различна стопанска система - стопанска система на догонващ напредък, те просто няма да вземат участие в това ново начало. Та през предходната година даже самият Томислав Дончев призна, че българската стопанска система сега е " на ишле

Калоян Паргов, който е ръководител на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет, разяснява и тематиката за идното гласоподаване на бюджета на София. " Сумата към този момент надвишава 1,7 милиарда лв. - рекорден бюджет, сподели той. - Разликата е само в числата. За страдание те очевидно не водят до резултати за жителите на София. Метрото към този момент не е вест, с която да се хвалят ръководещите. На дневен ред е мръсният въздух, с който явно те въобще не могат да се оправят. До такава степен не могат, че улисани предходната събота и неделя в предизборното им шоу в Зала 3 на НДК, не можаха да реагират на мощното замърсяване на въздуха в края на седмицата. Сетиха се да насочат апели, откакто ние излязохме с позиция, а след това дни наред обикаляха медиите да се оправдават и да манипулират хората с изказвания, че въздухът бил чист. Така не се взема решение толкоз сериозен проблем, който има директно влияние върху здравето на хората ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР