Вчера пред общинските съветници и граждани Търговска Лига – Глобален

...
Вчера пред общинските съветници и граждани Търговска Лига – Глобален
Коментари Харесай

Високи технологии и световна медицинска експертиза в Кърджали

Вчера пред общинските съветници и жители Търговска Лига – Глобален Аптечен Център показа в елементи капиталовото си желание за основаване на високотехнологичен, неповторим за страната, здравнообразователен център в гр. Кърджали. Проектът включва създаване на съвременна многопрофилна болница с голям брой специалности, избрани с оглед потребностите на популацията и съобразени с Националната здравна карта.

 

Новото лечебното заведение ще е част от уважавания в Съединените щати и в Европа Български Кардиологичен Институт (‚БКИ‘, учреден през 2007 г.). БКИ е одобрена научноизследователска организация с над 30 водещи хабилитирани експерти, няколко десетки докторанти, лични научни списания и над 1300 научни изявления в издания, реферирани в международно известни бази данни с научна информация, огромна част от които с impact factor и impact rank.

 

Водещите откриватели на института вземат участие в голям брой научноизследователски планове в региона на медицината и фармацията. БКИ ръководи двата високотехнологични болнични комплекса,Сърце и Мозък‘ в Плевен и Бургас, петте профилирани кардиологични лечебни заведения във Варна, Шумен, Ямбол, Велико Търново, Враца и 15 медицински центъра. БКИ покрива ¾ от територията на страната, с над 2,5 млн. диагностицирани и лекувани пациенти, от цяла България, от всички Балкански страни и редица европейци от множеството страни членки на Европейски Съюз, пребиваващи у нас.

 



 Architectural and Construction Bureau Helvetia | Architectural and Construction Bureau Helvetia

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР