Вчера по повод големия християнски празник Свети Дух“ и празник

...
Вчера по повод големия християнски празник Свети Дух“ и празник
Коментари Харесай

Военнослужещи се включиха в честванията на празника в Стамболийски

Вчера във връзка огромния християнски празник „ Свети Дух “ и празник на Стамболийски , военнослужещи от Специалните сили на Българската войска взеха присъединяване в тържествена инспекция /заря/, оповестиха от Министерството на защитата.

Командващ зарята бе заместник-началникът на щаба на 68-ма група „ Специални сили “ майор Найден Найденов , а почетният строй на представителните формирования бе признат от командира на СКСО и шеф на гарнизон Пловдив генерал-майор Явор Матеев.

На тържеството участваха кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев , народните представители от 49-ото Народно заседание доктор Иван Червенков и инж. Младен Шишков, командирът на СКСО и шеф на гарнизон Пловдив генерал-майор Явор Матеев, ръководителя на Общинския съвет на община Стамболийски Стоян Богданов, представители на локалната власт, кметове на общини и кметства, стотици родолюбиви поданици и посетители на града.

Във връзка с честването на празника на града , генерал-майор Явор Матеев връчи приветствен адрес на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев, в който му пожела „ здраве и триумфи, отговорност и борбеност при поддържане на традициите и основаването на едно по-добро бъдеще за децата ни “ . Беше прочетен и приветствен адрес от народния представител в 49-ото Народно заседание Вежди Рашидов.

Под звуците на „ Кол прочут “, изпълнен от военния духов оркестър на СКСО, всички присъстващи уважиха паметта на починалите герои за свободата и независимостта на България и на община Стамболийски с рухване на колене и едноминутно безмълвие.

Тържествената инспекция /заря/ приключи с празнични илюминации .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР