Вчера парламентарните председатели на прибалтийските държави Естония, Латвия и Литва

...
Вчера парламентарните председатели на прибалтийските държави Естония, Латвия и Литва
Коментари Харесай

Конгресът в САЩ гласува дълго отлаганата помощ за Украйна, Израел и Тайван за $95 млрд.

Вчера парламентарните ръководители на прибалтийските страни Естония, Латвия и Литва през днешния ден приканиха Конгреса на Съединени американски щати да утвърди занимателен пакет с помощи за Украйна, съобщи ДПА.

" Европа подхваща исторически стъпки за подсилване на отбранителните си качества, само че това неизбежно лишава време - време, което Украйна няма ", се споделя в взаимно писмо до представителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън. " Затова американската помощ е незаменима в този сериозен миг преди Европа да е придобила способността да се пази сама и да създадем повече, с цел да подкрепим Украйна ", написа още в обръщението. 

В взаимното писмо, ръководителят на естонския парламент, Лаури Хусар и сътрудниците му Дайга Миериня от Латвия и Виктория Чмилите-Нилсен от Литва показаха вяра, че незабавно нужната помощ ще бъде утвърдена, и подчертаха, че " подкрепянето на Украйна е инвестиция в нашето взаимно несъмнено бъдеще ".

Представители на външните министерства на трите балтийски страни имат намерение да упорстват за приемането на пакета за подкрепяне Украйна на планувани срещи с членове на американския Конгрес, заяви естонският парламент.

Украинският президент Володимир Зеленски продължава да иска настоятелно помощ за подсилване на противовъздушната защита на страната си.

" Ние в Украйна оценяваме напъните на всеки водач, на всяка страна, която в действителност е дейна, съблюдава обещанията си и се пробва да усъвършенства качествата на нашата противовъздушна защита ", сподели нощес Зеленски в постоянното си вечерно видеообръщение, което този път беше извънредно малко. Той изрази сдържано удовлетворение, откакто министрите на защитата на страните от НАТО взеха решение през вчерашния ден да бъде подкрепено усилването на украинската противоракетна защита. Очаква се обособени страни от алианса да дадат съответни обещания през идващите дни, отбелязва Агенция Франс Прес.

Зеленски сподели, че Украйна се нуждае от системи за противовъздушна защита и изтребители, с цел да се отбрани, " и нашите сътрудници могат да оказват помощ ". " Решенията са нужни, решенията са вероятни ", акцентира украинският президент след следващите смъртоносни съветски въздушни удари в страната му през вчерашния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР