Вчера около 15:30 часа мотоциклетист с инициали Н.М. шофира по

...
Вчера около 15:30 часа мотоциклетист с инициали Н.М. шофира по
Коментари Харесай

Скандал в Троян! Софийска Астра спира мотоциклетист по изключително брутален начин! Ето какво се случи...

Вчера към 15:30 часа мотоциклетист с букви Н.М. кара по ул. „ Радецки “ в посока към болничното заведение. Мотоциклетиста движейки се по улицата вижда бяла кола Астра, от която вижда ръка, която му маха да спре. Н.М. стопира, тъй като си е помислил, че индивидът има потребност от помощ, оповестява troyanpress.com.

От колата излиза мъж цивилно облечен като носи пуловер наподобяващ полицейски и се показва за контрольор. В бялата Астра има и жена по същия метод облечена. Следва да бъде викнат дежурен патрул, който задържа Н.М за 24 часа. Срещу него бива формирано досъдебно произвеждане по член 345. Лицето спомага изцяло на органите на реда и по-късно бива пуснат.

Интересно е по какъв начин е спрян мотоциклетистът. Въпросните двама полу униформени стопират участник в пътното придвижване без никакви обозначителни знаци по колата, че това е патрулка. Без светлини, без жилетки и без палка – единствено с махане на ръка, която би се тълкувала като вик за ПОМОЩ! Астрата е със софийска регистрация СА0437КМ и несъмнено не е троянска патрулка.

Нормално ли е това да се случва в 21 век? Полицията дали не си надвишава прекалено много правата?

Потърсихме за коментар гл. контрольор Радостина Петкова, която отхвърли коментар по тематиката и ни насочи към пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, от които чакаме отговори по тематиката през днешния ден, отбелязва troyanpress.com.

Адвокат на мотоциклетиста е видният троянски юрист Ц. Ангелов. Адвокат Ангелов обмисля вид да отбрани правата на своя клиент и вероятно да заведат дело против полицията за случило се на 17.01.2018 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР