Вчера не сме говорили за подкрепа на кабинет. Изключително много

...
Вчера не сме говорили за подкрепа на кабинет. Изключително много
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Първо изчегъртахме ГЕРБ, а след това и ПП, но ще трябва да работим с тях

„ Вчера не сме говорили за поддръжка на кабинет. Изключително доста зависи какво ще се опитат да образуват от ГЕРБ като управнически модел. Отговорността е напълно тяхна. Не мисля, че ще са толкоз глупави, с цел да предложат Борисов за министър-председател.

Нямам никаква визия каква концепция имат те за съставяне на някакво болшинство, което да поддържа държавно управление. Ако някой в този парламент мисли, че може да прокара личен партиен кабинет, това няма по какъв начин да стане. За страдание ПП-ДБ се пробваха да създадат тъкмо това “. Това съобщи пред bTV Тошко Йорданов от „ ИТН “.

„ Практично и вярно е да има ръководство, проблемите към този момент са ужасяващи. Положението в страната е извънредно от финансова позиция “, уточни още той.

Тошко Йорданов запита по кое време „ ИТН “ са предложили политически персони и уточни, че партията му има положителни специалисти.

Според него от „ Продължаваме промяната “ се държат като инатливо магаре

„ Първо изчегъртахме ГЕРБ, а по-късно и „ Продължаваме промяната “, само че обстановката е такава, че в случай че има някакво болшинство, каквото и да е то, ще би трябвало да работим с една от двете партии или и с двете. Ние сме били първа политическа мощ, само че в никакъв случай не сме били сраснати с страната и властта както бяха те. Девет години те имаха тотална власт, сега я нямат. ГЕРБ може да са първа политическа мощ, само че нямат тежестта и въздействието, което имаха по-рано. Изчегъртането се случи, въпреки и не по този начин, както го чакаха хората поради много глупавото и прочувствено държание на „ Продължаваме промяната “, които се трансфораха в ГЕРБ за има-няма два месеца “, разяснява още Йорданов.

„ Ще бъдем съпротива, на който се наложи. „ Продължаваме промяната “ сега постъпват по-самовлюбено, тъй като кабинетът, който предложиха с Асен Василев, е извънредно недопустимо. Заради Василев страната е в това финансово положение. Ако се продължава по същия път, ще изтеглим нов дълг от 13 милиарда тази година, а през идващите години – отново. Лихвите порастват и децата ни ще би трябвало да връщат едни огромни пари “, уточни той.

От обединението ПП-ДБ оповестиха, че няма да разясняват изявите на ГЕРБ

„ Няма да подкрепим партиен кабинет на „ Продължаваме промяната “, изключително в случай че са вътре Кирил Петков и Асен Василев, тъй като нито моралните устои са такива, каквито би трябвало, нито професионализмът им.

Обещахме поддръжка за всяка добра концепция в Народното събрание, без значение от коя партия. В момента в стопански проект, що се отнася за фискалната политика, консервативната визия на ГЕРБ, е доста по-близка до нашата “, уточни Йорданов.

„ Готови сме още веднъж да участваме в ръководството, само че това не е присъединяване непременно. Ще посочим практично, както е потребно, и ще упражняваме надзор “, съобщи още той.

Борисов отхвърли да уточни специалисти от ГЕРБ-СДС, които биха взели присъединяване в кабинет като министри, тъй като „ не желае да взриви актуалните договаряния за коалиция “

" " Продължаваме промяната " настойчиво и безконтролно показват, че те са единствените, които би трябвало да излъчат кабинет, а останалите би трябвало да ги поддържат. Нито са спечелили изборите, нито имат потенциала, нито поддръжка, оттова нататък диалозите са спектакъл. За да има ръководство, ще би трябвало по-широка поддръжка. Политическа партия са самовлюбени в себе си, в този момент ще забележим ГЕРБ по какъв начин ще постъпи, те към този момент са минали розовия интервал, че са незаменими ", уточни ръководителят на парламентарната група на " ИТН ".

Какво още разяснява Тошко Йорданов - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР