. Вчера, на 2-ри септември, руските космонавти Олег Артемиев и

...
. Вчера, на 2-ри септември, руските космонавти Олег Артемиев и
Коментари Харесай

Руските космонавти изпълниха успешно задачите си по време на вчерашната космическа разходка

.

Вчера, на 2-ри септември, съветските космонавти Олег Артемиев и Денис Матвеев излязоха от външната страна на Международната галактическа станция и работиха там в продължение на 7 часа и 47 минути. В хода на извънбордовата си активност космонавтите извършиха всички задания, които не съумяха да свършат по време на предходната (неуспешна) “космическа разходка ” на 17-ти август.

Тогава акумулаторната батерия на скафандъра на Артемиев се изтощи прибързано и наложи космонавтите незабавно да се върнат в съветския сегмент на МКС.

Този път обаче нямаше проблеми. Артемиев и Матвеев наред реалокираха пулта за ръководство на Европейската роботизирана ръка (ERA) на вярното му предназначение и организираха тест на застопоряващия ѝ механизъм, който е необходим за захващането и преместването на потребен товар от външната страна на станцията. Като вторична задача космонавтите разпростряха товарния кран “Стрела ”, който ще бъде употребен по време на по-нататъшни “космически разходки ”.

Вчерашната извънбордова активност стартира в 16:25 ч. българско време и завърши през днешния ден, в 00:12 ч. българско време. Това бе осмото излизане в открития космос за Артемиев и четвъртото за Матвеев.

Общо това бе 253-тата извънбордова активност, отдадена по градежа и поддръжката на Международната галактическа станция от началото на нейната употреба през 1998 година

Видеозапис от “космическата разходка ” – Youtube връзка

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР