Вчера министърът на културата Боил Банов заяви, че уволнението на

...
Вчера министърът на културата Боил Банов заяви, че уволнението на
Коментари Харесай

Закана за публично самоубийство заради Вазовия музей

Вчера министърът на културата Боил Банов съобщи, че уволнението на шефа Стефан Филчев е “нагласено, непозволено и несъответстващ акт ", като добави, че " отвред мирише на личностна разпра ". Филчев беше отхвърлен поради смяна в длъжностната характерност, съгласно която за поста ще се изисква обучение по музеология и археология, вместо филологическо, каквото има той.

Според зам.-кмета на Сопот, уволнението на Филчев е вярно и законосъобразно, съобщи Дарик.

"Който мисли, че е погрешно уволнен, може да подаде тъжба в съда. Само да ви открехна една дребна загадка - Стефан Филчев, в случай че беше сигурен, че е непозволено уволнен, можеше още в 3-дневен период да бутне заповедта на кмета. Все още не е заведено дело. Аз ще направя обществено самоубийство , в случай че не е уволнен както би трябвало ", безапелационен бе Николай Новаков.

Преди дни той изясни, че има подозрения за нарушавания в музея, поради които от общината ще изискат инспекция от Министерството на културата, а през днешния ден министър Боил Банов заяви, че е разпоредил да се извърши такава инспекция.

"Това обаче не анулира несъответстващия акт на нагласеното и непозволено уволняване ", уточни той.

Длъжностните характерности на културните институти се утвърждават от културното ведомство и не могат да се трансформират едностранно от локалните управляващи, безапелационен е министърът.

Стефан Филчев пък удостовери, че ще апелира пред съда заповедта си за уволняване, а в това време поданици на Сопот излязоха на митинг в негова отбрана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР