Вчера Комисията за защита на личните данни отбеляза и специалния

...
Вчера Комисията за защита на личните данни отбеляза и специалния
Коментари Харесай

Караджов: В частния сектор има проблеми при обработване на лични данни

Вчера Комисията за отбрана на персоналните данни означи и специфичния европейски ден за опазването на персоналните данни, който се отбелязва от от ден на ден страни по света. Имаме по-висока просвета за запазване на персоналните данни, сподели в студиото на Българска национална телевизия ръководителят на комисията Венцислав Караджов. Според него освен в професионалните среди хората схващат и знаят за този ден.

Венцислав Караджов: Живеем в подобен свят, в който машините стартират да ни заобикалят. Те хем ни доставят задоволително положителни услуги и стандарт на живот, само че употребяват нашите данни за да се развиват. Необходимо е когато употребяват тези персонални данни на нас, това да става при определение правила.
Според него институциите не са тези, които най-често злоупотребяват с персоналните ни данни. Те са задължени да обработват персоналните ни данни. Но в частния бранш се виждат много проблеми при култивиране на персонални данни.

Основен проблем не престават да бъдат колекторските компании. Там казусът е с изкупуването на несъбираеми отговорности на други компании. Някои от колекторските компании не престават да употребяват " мутренски подходи от 90-те ", изясни Караджов.

Беше показано приложение на Комисията на персоналните данни. Те желаят да употребяват оптимално добре технологиите и са вкарали цялата нормативна уредба, интернационалните актове и практики по тематиката отбрана на персонални данни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР