Вчера имахме поредната среща с министър-председателя и министъра на земеделието.

...
Вчера имахме поредната среща с министър-председателя и министъра на земеделието.
Коментари Харесай

Председателят на БАК категоричен: Нямаме политически искания

Вчера имахме следващата среща с министър-председателя и министъра на земеделието. Беше препоръчан нов вид на отчитане на загубата и нова скица на подкрепяне. Това нещо би трябвало да се разиска с хората по места. Това съобщи Костадин Костадинов, ръководител на Българска земеделска камара (БАК) в ефира на Българска национална телевизия. 

" Денков държи, че не може да подкрепя хора, които са в положително положение. По правилник не би трябвало да сме затруднено състояние. Трябва да потвърдим приходи и в това време би трябвало да покажем загуба. Правителството предложи опростена процедура, която през днешния ден ще разгледаме със счетоводители. Това е по този начин наречената оперативна информация, при която от едната страна ще пишем разноските, а от друга приходите. Долу ще се разписва земеделският производител или счетоводтел с текста, че при погрешни данни предстои на наказания. Тези заявления ще бъдат предадени на Национална агенция за приходите ", изясни Костадинов. 

Според Костадинов договарянията би трябвало да се водят с Министерство на финансите. И посочи, че на две от срещите е участвал зам.-министърът на финансите. 

По думите му в случай че тези средства са били заложени в бюджета за 2024, " нямаше да се стигне до тези проблеми ". " Партиите ни увериха, че ще вкарат тези средства сред двете четения на бюджета. Тогава финансовият министър е споделил, че в случай че се одобряват тези средства - некоалицията ще се разпадне. Нямаме политически претенции - желаеме законодателни инициатви ", уточни ръководителят на БАК. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР