Вчера фрегата Горди“ от българските Военноморски сили с командир капитан

...
Вчера фрегата Горди“ от българските Военноморски сили с командир капитан
Коментари Харесай

Фрегата Горди участва в съвместно учение с патрулния кораб Трент

 Вчера фрегата " Горди “ от българските Военноморски сили с пълководец капитан втори сан Станислав Георгиев организира взаимно обучение " PASSEX " с патрулния транспортен съд " Трент “ от състава на Военноморски сили на кралство Англия, в границите на оперативното му развръщане в Черно море. По време на учението корабите организираха тактическо маневриране, информационна подготовка и отработиха процедури по приемане и предаване на товари на ход.

От началото на годината, това е третото обучение от вида " PASSEX " с кораби от страни-членки на НАТО. Тези учения се провеждат годишно при визитите на задгранични кораби в български пристанища или при прекосяването им наоколо до крайбрежията на Република България. Целта им е както повишението на оперативната съгласуемост на корабите от Военноморски сили, по този начин и рационализиране на подготовката на екипажите на море във връзка с използване на съюзническите тактики, техники и процедури.

Всички авансово планувани епизоди бяха изпълнени в сходство с условията на регламентиращите документи.

През месец юли следва присъединяване на британския транспортен съд " Трент “ и в националното военноморско обучение с интернационално присъединяване " Бриз 2021 ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР