Вчера българските Военноморските сили участваха в съвместно учение от типа

...
Вчера българските Военноморските сили участваха в съвместно учение от типа
Коментари Харесай

Корвета Решителни“ и вертолет AS 565 MB “Panther участваха в съвместно учение в западната част на Черно море

 Вчера българските Военноморските сили участваха в взаимно обучение от вида PASSEX в интернационалните води в западната част на Черно море в осъществяване на " План за българо-американска подготовка за 2020 година “.

Участието в учението се организира по покана от командването на шести американски флот, отправена и до Военноморски сили на Република Украйна, Република Турция и Румъния.    

От състав на Военноморски сили взе присъединяване корвета " Решителни “ и вертолет AS 565 MB “Panther ". От американска страна взе участие ескадреният миноносец " Porter ", десантният транспортен съд " Oak Hill " и аероплан от морската патрулна авиация P-8 " Poseidon ". От румънска страна взе участие фрегата " Regina Maria ". От Военноморски сили на Р Турция взе участие корвета " Kinaliada " и аероплан от морската патрулна авиация.

Целта на учението е да се увеличи оперативната съгласуемост с военноморските единици на страни членки на НАТО, да се усъвършенства взаимното съгласие и да се увеличи подготовката на екипажите на море.

По време на учението се отработиха тактики, техники и процедури по тактическо маневриране, продан на данни за осветление на надводната и подводната ситуации и отразяване на офанзивите на въздушен съперник.

           
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР