Вчера, 15 декември, се проведе официалното откриване на една от

...
Вчера, 15 декември, се проведе официалното откриване на една от
Коментари Харесай

Блокс Груп откри една от най-модерните болници за рехабилитация в Европа

Вчера, 15 декември, се организира формалното разкриване на една от най-големите и съвременни лечебни заведения за рехабилитация и дълготрайно лекуване в Европа, благосъстоятелност на Блокс Груп – водещ оператор в рехабилитацията и грижите за възрастни хора в България и района.

.

На събитието участва кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, както и представители на разнообразни браншове на бизнеса, образованието и медицината.

.

Тържествената гала по освещаването на болничното заведение беше водена от Негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

.

„ Откриването на болничното заведение за рехабилитация е едно от най-големите достижения на Блокс Груп. Изключително съм горделив, че успяхме да отворим вратите на едно от най-модерните лечебни заведения за рехабилитация и дълготрайно лекуване в Европа. Вярвам, че това е значима стъпка напред в развиването на здравно-социалния бранш и наша съществена задача – да оказваме помощ на хората. “, сподели изпълнителният шеф на Блокс Груп господин Илиян Григоров в речта си към всички присъстващи по време на формалното събитие.

.

Специализираната болница за рехабилитация Блокс е ситуирана в полите на Витоша. Общата й повърхност е 14 000 кв.м и разполага със стационар, включващ 100 кревати, разпределени в 54 единични и двойни стаи, амбулаторен център със 17 кабинета, 6 салона за рехабилитация и пространства за хидропроцедури. В лечебното заведение ще се лекуват както възрастни, по този начин и деца.

.

Болницата дава отговор на всички модерни международни стандарти в региона на рехабилитацията, като обгръща както цялостна амбулаторна рехабилитация, по този начин и ранна рехабилитация на стационарни пациенти след интензивно лекуване.

.

За първи път в България ще бъдат препоръчани и технологии като антигравитационни пътеки, басейн за хидротерапия и водна бягаща пътека, както и високотехнологични роботизирани апарати за оживление. Блокс си сътрудничи с най-престижния център за рехабилитация в света – Шърли Райън Абилити Лаб (Shirley Ryan Ability Lab), номер 1 в Съединени американски щати през последните три десетилетия и с максимален проучвателен бюджет в света в тази област. Проектът на постройката е дело на водещото архитектурно студио за лечебни заведения – HKS Architects.

.
За Блокс здравни и обществени грижи:

 

Блокс здравни и обществени грижи е притежател на най-големия и изцяло интегриран център за рехабилитация, палиативни грижи и грижи за възрастни хора в България. Комплексът е в употреба от 2 години и е ситуиран на повърхност от 35 дка наоколо до околовръстен път гр. София, в полите на Витоша планина. Той включва  профилирана болница за рехабилитация и дълготрайно лекуване, дом за настаняване на възрастни от фамилен вид, който се състой от 9 независими къщи, всяка от които може да настани до 9 резидента, приют и дневен център за възрастни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР