Вбесени от това, което направи МВР, превозвачите взехе крайно решение. Протестното

...
Вбесени от това, което направи МВР, превозвачите взехе крайно решение. Протестното
Коментари Харесай

МВР блокира шествието на превозвачите, те спират всички превози

Вбесени от това, което направи Министерство на вътрешните работи, превозвачите взехе извънредно решение. 

Протестното шествие на тежкотоварните и автобусните превозвачи не бе позволено да влезе в центъра на София. Екипи на Министерство на вътрешните работи блокираха десетки транспортни средства на входа на столицата край " Врана ".

Организаторите на митинга, 9 от 10 от най-големите транспортни асоциации, се оплакаха от непозволени дейности на органите на реда, защото митингът им бил получил позволение от Столична община, само че в следствие техниката им била спряна.

" Полицаите не ни пуснаха. Въпросът в този момент е кой прави шантажа? Ние поехме ясни и безапелационни задължения, лекият трафик върви, митингът ни не е срещу българските жители, а е за тях ", сподели Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

Три са главните претенции на сектора - понижаване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата във образуването на цените, както и отсрочване на плануваното разширение на тол системата, която следва да обхване и второстепенната пътна мрежа.

Ответни дейности ще има, възнамеряват ги сега, обявиха от транспортния отрасъл.

" Това не е оттегляне. На 18-ти ще дойдем. Ще дойдем с всички наши камиони и рейсове. Ще намерим къде да ги разположим ", сподели на собствен ред ръководителят на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев.

И прикани - всички товарни и автобусни транспорти да спрат на датата 18 май, когато се възнамерява най-големият митинг на сектора.

" Правото на протестно шествие ни бе отнето по най-грозния и безсъвестен метод ", остра бе и Магдалена Милтенова, ръководител на Асоциацията на автобусните превозвачи, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР