Въззивно дело за причиняване на средна телесна повреда ще гледа

...
Въззивно дело за причиняване на средна телесна повреда ще гледа
Коментари Харесай

Побойник, избил зъбите на софиянец, жали условна присъда

Въззивно дело за причиняване на междинна телесна щета ще гледа тази седмица Окръжният съд във Велико Търново. Със свое решение Районен съд – Павликени  е признал подсъдимия Александър А. за отговорен в това, че на 28 декември 2018 година в село Недан, предизвикал на Г.А. от София междинна телесна щета. Агресивният мъж му избил зъби и поради контузията пострадалият имал усложнения с храненето и говора. 

Първоинстанционният съд е осъдил причинителя на четири месеца условно с 3-годишен изпитателен период. Подсъдимият Александър А. е наказан да заплати на Г. А. сума в размер на 5500 лв., представляваща обезщетение за породени неимуществени вреди – болки и премеждия, дружно със законната рента от датата на увредата до окончателното погашение, както и разноските по делото, представляващи адвокатско заплащане на повереника.

Делото е формирано въз основа на въззивна тъжба от подсъдимия Александър А. Делото се гледа за повторно от Окръжен съд – Велико Търново. През октомври 2021 година съдът е удостоверил присъдата на Районен съд – Павликени, след което пълномощникът на подсъдимия е входирал искане пред Апелативен съд – Велико Търново за обновяване на наказателното произвеждане и връщане на делото на Великотърновски областен съд в стадия на правосъдното съвещание. Апелативната инстанция възобновила проблема и върнала делото за ново разглеждане от различен състав на Окръжен съд – Велико Търново.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР