Възстановяването на глобалното търсене на природен газ до 2024 г.

...
Възстановяването на глобалното търсене на природен газ до 2024 г.
Коментари Харесай

Възстановяването на търсенето на природен газ заплашва климатичните цели

Възстановяването на световното търсене на природен газ до 2024 година след рекордния спад през предходната година може да заплаши постигането на задачата за нулеви чисти излъчвания от въглероден диоксид до 2050 година Това съобщи Международната организация за енергетика (МАЕ), представена от Ройтерс.

Ангажиментите на над 190 страни, подписали Парижкото съглашение за климата от 2015 година, е да лимитират ограничат въглеродните си излъчвания, тъй че повишението на температурата на планетата да остане „ много под “ 2 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища. Постигането на тази цел изисква голямо понижаване на използването на изкопаеми горива.

„ Търсенето на природен газ е на път да се възвърне мощно през 2021 година и ще продължи да пораства, в случай че държавните управления не подхващат съществени ограничения, с цел да насочат света по пътя към нулеви чисти излъчвания до среда на десетилетието “, означават от МАЕ.

От организацията чакат търсенето на природен газ да нарасне с 3,6% през 2021 година, следвайки икономическото възобновяване и премахването на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид в редица страни.

В интервала 2022-2024 година се чака търсенето да пораства приблизително с 1,7%, което значи, че то ще бъде на прекомерно високи равнища, за да  реализира задачата за нулеви чисти излъчвания до 2050 година

През май МАЕ разгласява пътна карта, която да помогне на енергийния бранш да реализира тази цел. Тогава от организацията обявиха, че вложителите не би трябвало да финансират нови планове за нефт, газ и въглища.

МАЕ също по този начин показа рекомендации към газовата промишленост за понижаване на излъчванията от природния газ. Според оценките на организацията 40% от излъчванията на метан могат да бъдат понижени без съществени спомагателни разноски, като за задачата е задоволително да се реализира по-добро ръководство на излъчвания от изгарянето на природния газ,  както и да се сложи по-голям фокус върху нискоемисионни газове, в това число водород и синтетичен метан.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР