Възстановяване на ГУЛАГ за непокорните жители на окупираната от руската

...
Възстановяване на ГУЛАГ за непокорните жители на окупираната от руската
Коментари Харесай

Журналист от Комсомолска правда предложи Русия да върне ГУЛАГ и разстрелите за окупираните украинци -

Възстановяване на ГУЛАГ за непокорните поданици на окупираната от съветската войска Запорожска област предложи известният в Русия публицист Сергей Мардан в ефира на радио „ Комсомолска истина “ (КП). Водещият прикани да се разстрелват, да се лишават от благосъстоятелност ида се изпращат в лагери тези поданици на следените от Руската федерация територии, които не поддържат Москва.



Думите на радио водещия провокираха необятен резонанс в Украйна, а в събота в Русия даже основният редактор на КП Владимир Сунгоркин разкритикува Мардан (истинското му име е Сергей Лелека) и съобщи, че ще изиска пояснения от журналиста. В редакцията са изумени от държанието на личния си публицист. „ Московски комсомолец “ (МК) цитира основния редактор Сунгоркин, който споделя, че по този начин не трябва, това е прекомерно и че апелите за ГУЛАГ са рискова игра. „ Казах му, в случай че концепцията ти за ГУЛАГ бъде осъществена, тебе ще те разстрелят в първите редици за агитация на злоба. “ Шефът на водещия счита, че ще е недемократично да закрие авторската стратегия на Мардан, която се радва на огромна известност, само че на водещия ще му се наложи да даде пояснения в ефир. „ Да му тежи на съвестта, само че аз го считам за безсрамие. “ – добави Сунгоркин, представен от МК.

Скандалът потегли от директно лъчение, в което Мардан включи събеседника Дима, колаборационист от Запорожската област. Дима се оплаква от бойкот на всички равнища. И следва разговорът:

- Саботаж имаше в началния интервал на всички равнища. Просто на всички равнища. Ръководителят на главното комунално дружество под името „ Чистота “ унищожи всички електронни блокове за ръководство, техника неповторима, както разбираш, аварийни елементи няма.

- А кажи ми, апелирам те, него разстреляха ли го, или не, тоя шеф?

- Той съумя да избяга.

- Жалко, а членовете на фамилията му не ги ли хванахте?

… (неловко мълчание)

- Също не сте съумели, по този начин ли? Жалко.

- Най-главното, този, който би могъл да бъде разстрелян, както казваш ти, това е обстановката с 1 септември. Половината учители отхвърлиха да върви на работа. Тези половина учители пари по картите от „ Приватбанк “ отвъд фронта. Еднократно заплащане за това, че те няма да излязат на работа в „ москалските учебни заведения “ – хиляда $. И всеки месец получават 200 от Украйна

- Никак не е неприятно, прочее, слушай, по никакъв начин не е неприятно, нали?

- И се готвят да учат децата на езика на славеите и на самобитната история на страната Украйна благодарение на отдалечено образование от 1 септември.

- Дима, имам въпрос към теб. А в случай че се обърнем към опита на незабравимия Нафталий Аронович Френкел, ето в този случай. Може би в действителност не би трябвало да ги прекупваме, само че да вземем за пример, показно… Е, добре, де, поради пари несъмнено не бива да се разстрелят, само че да им се вземат кредитните карти, по които получават пари и да се принуждават да ги изядат… Не знам… Да ги изселим от жилищата им. Нещо такова в духа на нашия остарял, добър ГУЛАГ, а? Ами те си го чакат ГУЛАГ-а, дайте им го, да вземем за пример, тъй че, да им се завие свят…

- Ти представяш ли си каква наслада ще настъпи в Украйна...

- Ами че отлично, хората би трябвало да се радват. При нас в идната част ще е Рогов по скайпа, ще го питаме фактически за какво да не създадем един подобен дребен Запорожски ГУЛАГ, старателен, в степта, под изгарящото слънце за учителите, които още не са се научили да обичат нашата прелестна татковина.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР