Възрастните хора с право настояват за дългосрочна държавна политика, която

...
Възрастните хора с право настояват за дългосрочна държавна политика, която
Коментари Харесай

Президентът: Възрастните с право настояват за държавна политика, която да подобри качеството на живот

Възрастните хора с право упорстват за дълготрайна държавна политика, която да усъвършенства качеството на живот в България. Това споделя президентът Румен Радев в приветствен адрес към хората от третата възраст по случай Международния ден на възрастните хора, оповестиха от прессекретариата на президента. Президентът е патрон на честванията във връзка празника. В писмото си президентът акцентира, че съществуването в беднотия, ограничения и изолираност е орис за огромна част от възрастните хора в България и те с право упорстват за дълготрайна държавна политика, която да усъвършенства качеството на живота у нас.

„ Моментните прояви на угриженост могат да бъдат краткотрайно решение на усложненията, само че не са в положение да Ви подсигуряват сигурността, която заслужавате. Убеден съм, че е нужна смяна в настройките за мястото на възрастните хора в обществото. Съхраняването на Вашата интензивност би трябвало да се трансформира в приоритет при образуването на обществената и здравната политика в бъдеще ", показва в адреса си Румен Радев. Според президента наклонността на застаряване на популацията изисква съответни управнически решения през днешния ден.

Румен Радев отбелязва, че доверието посред ни и шерването на общи полезности построяват единението, от което се нуждаем, с цел да усещаме опората на цялото общество. „ Следването на правилото за взаимност не се изчерпва с метода, по който се акумулират средствата за пенсионноосигурителната система в България. Взаимното схващане и поддръжка не се пресмятат в месечни вноски, те са знак за осъзнаването ни като общественост. Оздравяването и укрепването на обществената тъкан стартира с грижата за децата и възрастните хора ", написа в поздравлението си президентът.

„ Международният ден на възрастните хора ни подсеща още нещо - богатствата дума и сърдечният жест на внимание са всичко, което очаквате от най-близките си хора. Бъдете здрави и се радвайте на почтени старини! ", се оказва още в поздравлението на президента Румен Радев по случай Международния ден на възрастните хора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР