Възрастни жители от община Ново село имат възможност да се

...
Възрастни жители от община Ново село имат възможност да се
Коментари Харесай

Възрастни хора от видинско село се връщат на училище

Възрастни поданици от община Ново село имат опция да се ограмотят и покачат образованието си. По стратегия "Нов късмет " на министерството на образованието 23 души се връщат още веднъж на учебната пейка.
Те са разпределени в две групи. В първата ще се ограмотяват и получат начални познания 11 възрастни в общо 600 часа. Втората група е обединила хора с начално обучение, които желаят да продължат. Те ще се образоват 1080 часа с наклонност да преминат в бъдеще целия главен курс и да получат диплом за приключено главно обучение. Повече от половината възрастни възпитаници са поданици на новоселска община, а другите идват от прилежащи селища. Част от тях са родители на деца от същото учебно заведение. Това, съгласно управлението, ще обезпечи и по-тесни контакти сред образованието и възпитанието в публичната сфера и фамилията.
Учителският колектив на СУ „ Св.Св. Кирил и Методий “ има опит за работа с възрастни възпитаници. Освен, че към този момент има задочна форма на образование, работило се е и по програмата „ Нов късмет “. Сред учителите има педагози, минали курс по андрагогия-обучение на възрастни. Седем са обучителите, които ще оказват помощ на новите възпитаници за повишение на знанията им. Така тези хора ще получат нов късмет за реализация на пазара на труда, както и нов късмет за по-пълноценен живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР