Възрастни хора, които живеят в кв. „Захарна фабрика“ , са

...
Възрастни хора, които живеят в кв. „Захарна фабрика“ , са
Коментари Харесай

Възрастни хора се жалват на Титюков за лоша храна

Възрастни хора, които живеят в кв. „ Захарна фабрика “, са поканени през днешния ден на среща със зам.-кмета по обществена политика Георги Титюков. Те са подали сигнал, че са недоволни от храната в безплатната столова, която се обитава на ул. „ Средец “ в регион „ Северен “.

Гражданите настояват, че качеството е влошено, откогато общината е наела друга компания за обслужване на трапезарията. Договорът на предходната изтече и по план, финансиран по европейска стратегия, трябваше да се организира нов конкурс.

Доскоро възрастните получаваха обяд на ул. „ Петрохан “, наоколо с техните домове. Сега са принудени да бият път до ул. „ Средец “, въпреки че доста от тях са с увреждания, а някои се придвижват с колички.

За храната описват, че във вторник се дава чорба и постни картофи, в сряда – таратор, изработен с доста рядко мляко – все едно са измили кофичката, и ориз с пиле, като мръвката е единствено кокал от бутче. Месо съвсем няма. В четвъртък получават пилешка чорба, в която няма съвсем нищо за ядене, с изключение на бульона, и гъста леща.

Филийките самун преди бяха четири, в този момент са две.

„ Ясно е, че компанията желае да печели, само че това не трябва да става за наша сметка “, безапелационни са възрастните хора.

Георги Титюков увери репортера на " Марица ", че деликатно ще ги изслуша, сигналът ще бъде тестван, и в случай че се постанова, наложително ще се вземат ограничения за възстановяване на храната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР